Winnaars ZFvhJ 2022

Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2023

Datum11-05-2023


Na een afwezigheid door Corona van twee jaar, keerde vorig jaar het Familiebedrijf van het Jaar succesvol terug met een drukbezocht live event met mooie bedrijven als Herman wines (uiteindelijke winnaar), Grafisch Bedrijf Goes (GBG) en De Feyter Group als finalisten. De award zal dit jaar voor de achtste keer worden uitgereikt in de Stadsschouwburg Middelburg op donderdag 11 mei. Het event wordt georganiseerd door Zeeland Business in nauwe samenwerking met Baker Tilly accountants en belastingadviseurs, Adriaanse van der Weel Advocaten en Van Lanschot Kempen. De award is in het leven geroepen om Zeeuwse Familiebedrijven in het zonnetje te zetten. Zij dragen voor een groot deel bij aan een stabiele Zeeuwse economie en werkgelegenheid. Zeeland kent een van de hoogste percentages familiebedrijven van heel Nederland.

Thema
Het thema van dit jaar is: Duurzaamheid (People, Planet, Profit).

Voorprogramma
Het is mogelijk om voor het officiële avondprogramma deel te nemen aan het voorprogramma, mede verzorgd door prof. dr. Marta Berent-Braun. Daarnaast zal er worden voorzien in hapjes en drankjes. Het voorprogramma zal plaatsvinden van 17:00 tot 18:30. Meer informatie over het voorprogramma vind je in het tabje 'voorprogramma' rechtsboven op deze pagina.

Benieuwd naar de spelregels?
Je vindt ze hier.

Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met deze partijen:

Meer informatie over dit event

Bekijk hier het programma

18.45Inloop
19:30Opening
19:45Keynote speaker
20:00Introductie jury 
20:10Keynote speaker 
20:25Introductie en interview drie finalisten
20:55Bekendmaking punten van jury
21:00Keynote speaker
21:15Bekendmaking publieksstemmen en winnaar
21:30Afronding programma, start netwerkborrel
22:30Einde event

Het is mogelijk om voor het officiële avondprogramma deel te nemen aan het voorprogramma, mede verzorgd door prof. dr. Marta Berent-Braun. Daarnaast zal er worden voorzien in hapjes en drankjes. Het voorprogramma zal plaatsvinden van 17:00 tot 18:30.

Marta Berent-Braun, Van Lanschot Kempen hoogleraar Familiebedrijven en Eigendomsdynamiek

Prof. dr. Marta Berent-Braun is hoogleraar Familiebedrijven en Eigendomsdynamiek bij het Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship, Nyenrode Business Universiteit. Haar huidige onderzoek omvat onderwerpen als eigendomsdynamiek, governance, (duurzaam) ondernemerschap, bedrijfsoverdracht, marketing en innovatie in particuliere (familie)bedrijven. Marta is Academisch Directeur van het BScBA-programma, lid van de toetscommissie en lid van de Assurance of Learning-commissie.

Over de Leerstoel Familiebedrijven en Eigendomsdynamiek

Vorig jaar ondertekenden Van Lanschot Kempen en Nyenrode Business Universiteit een samenwerkingsverband waarmee de Leerstoel Familiebedrijven en Eigendomsdynamiek is geïntroduceerd. Van Lanschot Kempen sponsort deze leerstoel aan Nyenrode Business Universiteit de komende jaren, waarbij Prof. dr. Marta Berent-Braun aangesteld is als hoogleraar Familiebedrijven en Eigendomsdynamiek. Belangrijke onderwerpen waar in deze leerstoel aandacht aan wordt besteed, zijn de motieven, percepties en het gedrag van de eigenaren in familiebedrijven met meerdere eigenaren. Het doel is om kennis te vergaren over hoe deze dynamiek tussen de eigenaren tot stand komt, hoe het op een duurzame manier ontwikkeld kan worden en hoe deze dynamiek invloed heeft niet alleen op het bedrijf zelf, maar ook op de samenleving.

Dit zijn onze sprekers

Nomineer hier het bedrijf waarvan u denkt dat het het Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2023 is.

Eerdere winnaars Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award

Terug naar recaps