Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2018

Datum2018


Tijdens de uitreiking van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award is TMC Wonen uitgeroepen tot Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2018. Volgens zowel de jury als het publiek is TMC Wonen dit jaar de terechte winnaar.

Dit jaar streden de drie finalisten Geuze Transport, ITN Groep en TMC Wonen om deze felbegeerde titel. Tot maandagavond tijdens de uitreiking was het nog een spannende strijd tussen deze drie familiebedrijven. Zij mochten één voor één het podium op, waarna ze kort de tijd kregen om zichzelf voor te stellen middels een interview en een bedrijfsfilmpje. Vervolgens kwam het spannende moment: de jurypunten werden verdeeld en de publieksstemmen werden bekendgemaakt. Hieruit bleek dat TMC Wonen overduidelijk de winnaar was. TMC Wonen is een Zeeuws bedrijf dat een landelijke bekendheid in diverse branches heeft en is in Goes gevestigd. In 1975 is dit familiebedrijf opgericht en inmiddels zitten alle kinderen in het bedrijf. Voor ieder van hen is er een passende functie binnen het bedrijf beschikbaar. Het was dan ook de nieuwe generatie die vanaf begin af aan zeer gedreven was om de award te winnen en hier dan ook alles voor heeft gedaan. TMC Wonen staat bekend als een goede werkgever met veel groeimogelijkheden. Soms worden bepaalde functies anders opgetuigd en breder ingezet, zodat het voor de mensen aantrekkelijker is om deze functies aan te gaan. Een terechte winnaar dus.

Het was de vijfde keer dat Zeeland Business deze bijzondere award aan een Zeeuws Familiebedrijf heeft uitgereikt. Vijf jaar geleden is deze award in het leven geroepen, omdat in Zeeland het overgrote deel van bedrijven een familiebedrijf is. Om deze bedrijven extra aandacht te geven, zet Zeeland Business jaarlijks één familiebedrijf in het zonnetje. Ditmaal in samenwerking met Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel Advocaten. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Dit jaar heeft de jury voornamelijk naar het HR beleid van de organisaties gekeken.
Fotografie Martijn Finke

Sfeerimpressie van dit afgelopen event

Bekijk hier de vorige edities van Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

Alle edities Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar