Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2017 (1)

Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2017

Datum2017


Tijdens de uitreiking van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award is Sinkegroep uitgeroepen tot Zeeuws familiebedrijf van het jaar. Uiteindelijk gaven de publieksstemmen dit jaar de definitieve doorslag.

Sinkegroep was samen met Saman Groep en Bliek Meesterbakkers finalist in de verkiezing van 2017. Dat deze drie familiebedrijven met recht finalist zijn, bleek wel tijdens de uitreiking. Door middel van interviews en bedrijfsfilmpjes werden de finalisten één voor één voorgesteld. Na het verdelen van de jurypunten door voorzitter Jo-Annes de Bat stond Saman Groep nog bovenaan, maar uiteindelijk gaven de publieksstemmen de definitieve doorslag en werd Sinkegroep uitgeroepen tot Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar.

Wilco en Lau Sinke van Sinkegroep namen trots de originele Zeeuwse stik, gemaakt door Caroline de Ligt, in ontvangst uit handen van Jo-Annes de Bat. Sinkegroep is een snelgroeiend bedrijf, maar wordt nog steeds gerund door twee broers. Inmiddels sturen zij meer dan 100 man aan. Opvallend aan Sinkegroep is dat zij niet alleen afval inzamelen, maar dit afval ook erg innovatief inzetten door het hergebruiken in bijvoorbeeld Eco Bloks. Deze stapelbare blokken worden toegepast voor o.a. het bouwen van scheidingswanden, waterkeringen en brandwerende wanden.

De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award wordt jaarlijks uitgereikt om een Zeeuws familiebedrijf extra in het zonnetje te zetten. De award is in het leven geroepen, omdat Zeeland het grootst aantal familiebedrijven van Nederland heeft en daarmee een belangrijke spil vormt voor de Zeeuwse economie. In het verleden hebben Fraanje, Paree en Omoda de award in ontvangst mogen nemen. De award wordt dit jaar georganiseerd door Zeeland Business, Baker Tilly Berk, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel advocaten.

Radioverslag Omroep Zeeland: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/101184/Sinkegroep-is-Zeeuws-familiebedrijf-van-2017

Fotograaf: Marijana Pajovic

Sfeerimpressie van dit afgelopen event

Bekijk hier de vorige edities van Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

Alle edities Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar