Den Doelder Pallets logo

Den Doelder Pallets

Historie
Den Doelder Pallets is opgericht in 1938. De overgrootvader van de huidige eigenaar Christian den Doelder kocht een houtzagerij in Axel. Tien jaar later nam zijn zoon Marinus de onderneming over. Niet veel later verhuisde Den Doelder Pallets B.V. naar de huidige locatie aan de Langeweg in Axel. Jan den Doelder heeft als derde generatie het bedrijf geprofessionaliseerd tot een toonaangevende palletproducent. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door de vierde generatie Christian den Doelder en focust het bedrijf op het verbreden en duurzaam maken van de activiteiten.

Duurzaamheid
Duurzaamheid betekent voor ons veel meer dan alleen het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. We streven naar een evenwicht tussen economische groei, sociale verantwoordelijkheid en milieubescherming, zodat we een veerkrachtige en bloeiende onderneming kunnen opbouwen voor onze klanten, medewerkers en de gemeenschap.

Circulaire productie
Onze onderneming doet dat onder andere door de volledige houtketen in eigen beheer te hebben en te focussen op het gebruik van FSC- en PEFC-gecertificeerd hout. Ook streven we ernaar om continue meerwaarde te creëren in onze processen. Naast de duurzame produdctie levert onze houtzagerij in Letland bijvoorbeeld lokale stadswarmte, creëren we onze eigen energie in onze recent opgeleverde biomassacentrale waarbij de restwarmte gebruikt wordt voor het duurzaam verhitten van water en repareren en sorteren we pallets voor onze klanten in een nieuw reparatiedepot.

Ook halen we houtafval op bij onze klanten en gebruiken dit voor de productie onze spaanklossen, die weer worden gebruikt in de pallets voor diezelfde klant. We zetten volledig in op energieneutraliteit met een recent opgeleverde biomassacentrale, geplande investeringen in zonnepanelen en biobrandstof voor heftrucks. Deze initiatieven verminderen onze CO2-uitstoot en vergroten onze energie-efficiëntie.

Inmiddels bestaat de groep uit een zagerij in Letland, een inkoopbedrijf in Rotterdam, drie productielocaties in Nederland en België, een palletklossenfabriek en een sorteer- en reparatiedepot in België.

Den Doelder Pallets is lid van branchevereniging EPV Nederland en is aangesloten bij Stichting Kringloop Hout. Recent zijn we nog bekroond met een gouden medaille van Ecovadis.

Ook op lokaal gebied streeft Den Doelder Pallets ernaar om bij te dragen aan een fijne en duurzame samenleving. Om deze reden zijn wij sponsor van verschillende initiatieven.

Bekijk hier de finalistenvideo van Den Doelder Pallets.