Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2019 (28)

Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2019

Datum2019


Dinsdagavond vond de uitreiking van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award plaats in theater de Mythe in Goes. Tijdens deze uitreiking is familiebedrijf Wilthagen uitgeroepen tot hét Zeeuwse Familiebedrijf van 2019. Met een verschil van slechts 17 punten is Wilthagen de grote winnaar! Nog nooit is het verschil tussen twee finalisten zó klein geweest.

De drie finalisten Wilhelm, Budelpack en Wilthagen streden afgelopen 3 weken om de felbegeerde prijs: “Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2019”.
Tot vorige week donderdag kon er gestemd worden op een familiebedrijf naar keuze, waarna afgelopen dinsdag de uitslag bekend werd. Jonathan de Voogd, eventmanager Zeeland Business: “Nog nooit lag de puntverdeling tussen de finalisten zó dicht bij elkaar. Het was een ultieme spannende strijd die bijna van dag tot dag verschilde.”

Wilthagen
Wilthagen B.V. is een vleeswarenbedrijf dat al meer dan 45 jaar ambachtelijke Zeeuwse vleesproducten, snacks en maaltijdcomponenten maakt. Hierbij kan gedacht worden aan Zeeuwse knabbelspek, boerenleverworst en sinds enkele jaren kroepoek in smaakvarianten als zeewier, ui en garnalen.
Met inmiddels drie generaties aan boord is Wilthagen een op en top Zeeuws Familiebedrijf mag het buigen over ambachtelijke vakkennis en produceert het producten van traditionele familierecepten. Het bedrijf produceert de unieke Zeeuwse producten zoveel mogelijk met lokale ingrediënten en zorg voor het milieu.

Thema Zeeuws Familiebedrijf 2019
Dit jaar was het thema en criteria gebaseerd op de bijdrage wat het bedrijf levert aan de provincie Zeeland op personeel en / of productniveau. De jury roemde Wilthagen voor de unieke Zeeuwse producten die binnen en buiten Nederland worden verkocht en daarmee Zeeland positief op de kaart zetten.
Nagenoeg alle bekende supermarkten hebben producten als Zeeuws knabbelspek in het assortiment. Daarnaast werd het samenwerken met lokale, Zeeuwse, leveranciers als positief ervaren.

Zesde uitreiking
De award wordt inmiddels voor de zesde keer uitgereikt aan een Zeeuws familiebedrijf en wordt in samenwerking met Baker Tilly, de Zeeuwse Rabobanken en Adriaanse van der Weel jaarlijks uitgereikt.
De award is in het leven geroepen omdat in Zeeland het overgrote deel van de gevestigde bedrijven een familiebedrijf is en dus een belangrijk onderdeel vormen voor de Zeeuwse economie.
Om deze bedrijven extra aandacht te geven wordt jaarlijks, op basis van verschillende criteria, een drietal finalisten geselecteerd uit een groot aantal genomineerden.

Fotografie: Martijn Fincke

Sfeerimpressie van dit afgelopen event

Bekijk hier de vorige edities van Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

Alle edities Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar