Zeeuwse OD 2023

De Zeeuwse Ondernemersdag 2023

Datum04-04-2023


Op dinsdag 4 april wordt het kennis-, inspiratie- en netwerkevent voor alle starters, ZZP’ers en small business MKB ondernemers georganiseerd bij het Omnium in Goes. Ga in gesprek met onze aanwezige kennispartners en vergroot je kennis of doe nieuwe inspiratie op. Netwerk met gelijkgestemde ondernemers die tegen dezelfde dingen aanlopen als jij en deel onderlinge kennis en ervaringen. Samen met onze kennispartners en de mede-ondernemers ga jij op deze avond antwoorden krijgen op al jouw ondernemers vragen, nieuwe kansen ontdekken en je netwerk van ondersteunende partijen en mede ondernemers enorm vergroten!

En het mooie is.. dit netwerkevenement wordt mogelijk gemaakt door de Bevelandse gemeenten, Zeeland Business en alle aanwezige kennispartners en is hierdoor gratis toegankelijk.

Waarom naar de Ondernemersdag?
Je oriënteren, je ideeën delen, je plannen toetsen, de volgende stap in je onderneming zetten, netwerken met andere ondernemers, antwoorden op je vragen krijgen over bijvoorbeeld finance, groei en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast deel je jouw ervaringen met andere bezoekers en ontvang je tips en adviezen over hoe zij bepaalde situaties hebben aangepast. Voor dit en nog veel meer dingen kun je terecht bij de Zeeuwse ondernemersdag. Met allerlei enthousiaste ondernemers uit jouw regio.

Wat kun je doen op de Ondernemersdag?
- Stel jouw persoonlijke vragen 1op1 aan onze aanwezige kennispartners tijdens de ondernemersmarkt. Zie hiervoor een overzicht in het menu rechts
- Volg diverse kennissessies en workshops
- Netwerk met andere gelijkgestemde bezoekers en deel jouw ervaringen, inspireer elkaar en deel onderlinge tips

Dit is hét moment om een eerste of volgende stap te zetten met jouw (plannen voor je) onderneming. Nog niet overtuigd? Het gehele netwerkevent wordt, op het nuttigen van consumpties na, je volledig gratis aangeboden namens al onze kennispartners! Dus zet die stap en meld je ook aan. Je gaat geheid aan het einde van het event bruisend van nieuwe ideeën, vol met nieuwe inspiratie en een groter netwerk van mede-ondernemers naar huis!

Aanwezige kennispartners
Ervaren lokale ondernemers staan speciaal voor jou met kennis en kunde op de Zeeuwse Ondernemersdag. Tijdens de Ondernemersmarkt kun je ze al je vragen stellen, waar jij nog antwoorden op zoekt. Met hun kennis en ervaring van ondernemerschap in jouw regio, helpen ze je graag verder. De gehele avond is het mogelijk om deel te nemen aan diverse meet-ups. Je raakt in korte tijd geïnformeerd over enkele belangrijkste onderwerpen van het starten van een eigen bedrijf en/of het verder laten groeien van jouw bestaande bedrijf. Of je nu net begonnen bent of bij wijze van al 15 jaar bestaat! Bezoek daarnaast ook diverse presentaties en workshops, erg leuk én leerzaam.

Voor wie is de Ondernemersdag?
Nu wil je natuurlijk weten of de Ondernemersdag ook voor jou is! Waarschijnlijk wel, maar hieronder hebben we het nog even op een rijtje gezet.

Ga sterk van start!
Voor Pre-starters (bezig met het opstarten van een eigen bedrijf)
Jij bent bijvoorbeeld nog bezig met het bedenken van een sterke merknaam, logo of bijvoorbeeld, het verkrijgen van een financiering of het bepalen van een uurtarief.

Boost jouw jonge onderneming
Starters (een bestaande onderneming van 0 tot 12 maanden)
Jij bent begonnen met je eigen bedrijf, gefeliciteerd! Laat onze kennispartners jou verder helpen met het krijgen van jouw eerste klanten, het voor het eerst doen van de boekhouding of het opzetten van de (online) marketing.
Scale-up starters (jouw onderneming van 1 tot 3 jaar)
Jij bent al lekker even bezig! Je hebt al een eerste reeks met klanten en bent bezig met verdere groei. Of het loopt nog niet helemaal zoals je gehoopt had met je eigen bedrijf. Onze kennispartners staan voor jou klaar met kennis en kunde over (verdere) groei, het lanceren van nieuwe producten of bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuwe website.

Groei door met jouw mooie bestaande onderneming
Voor: ZZP'ers en klein MKB'ers (vanaf 3 jaar bestaan)
Jij bent als ZZP’er of klein MKB’er (tot 5 medewerkers) al enige tot langere tijd bezig met jouw bedrijf en bent toe aan een nieuwe of de volgende stap. Je groeit hard of juist te langzaam, je wilt een nieuwe markt aanboren, een nieuw product lanceren of bijvoorbeeld een nieuw uurtarief bepalen. Maar wellicht ben je ook toe aan een nieuwe, spannende fase in jouw onderneming. Wellicht ga je bijvoorbeeld voor het eerst personeel aannemen, een kantoorpand huren of zit je er zelfs over na te denken om je bedrijf te verkopen.

Locatie
Omnium sport, recreatie & events
Zwembadweg 3
4463 AB Goes
(Parkeren kan kosteloos rondom het gebouw)

Foto's door Lidia van Bodegraven

Sfeerimpressie van dit afgelopen event

Meer informatie over dit event

Bekijk hier het programma

18.30 – 18.50Inloop + ondernemersmarkt ronde 1 
18.50 – 19.00Opening
19.00 – 19.45Ondernemersmarkt ronde 2
19.45 – 20.15Presentaties/workshops ronde 1
20.15 – 21.00Ondernemersmarkt ronde 3
21.00Aankondiging laatste ronde workshops, plenaire afsluiting ondernemersmarkt
21.00 – 21.30Presentaties/workshop ronde 2
21.30Einde programma

Aanmelden voor dit event?

Op 4 april 2023 staan vele ervaren lokale ondernemers en bedrijven speciaal voor jou klaar. Zij ontmoeten je graag tijdens de Ondernemersdag Zeeland. Tijdens de informatiemarkt kun je alle kennispartners vragen stellen en de antwoorden krijgen waar jij naar op zoek bent. Met hun kennis en ervaring van ondernemerschap in jouw regio, helpen ze je graag verder. Bezoek ook de seminars en neem deel aan de workshops. Leuk én leerzaam. Oh ja, hadden we al gezegd dat het gratis is? Geef ons maar eens een reden om je níet aan te melden…

Lukt het niet om je via bovenstaand formulier aan te melden?
Klik dan op deze link.

Waarom naar de Zeeuwse Ondernemersdag?
Welke ondernemer ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie, groeiende onderneming die al langere tijd bestaat?
In welke fase je ook zit, de Zeeuwse Ondernemersdag zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden met andere ondernemers. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende of gevestigde ondernemer mee te maken krijgt? Op dit en vele andere onderwerpen krijg jij antwoord op 4 april, meld je dus ook aan voor de Ondernemersdag Zeeland.

Waar moet je bij het opstarten van een onderneming allemaal aan denken:

 • Welke belastingen zijn er voor ondernemers (zoals BTW en inkomstenbelasting)
 • Wat houdt de startersaftrek van belastingen in?
 • Wat is het urencriterium voor starters en wanneer kom in je in aanmerking voor aftrekposten?
 • Welke verplichte kosten moet ik maken, zoals eigen bijdrage Ziekenfonds?
 • Hoe bedenk je een goede naam?
 • Hoe bescherm je je idee, merk of logo?
 • Hoe bepaal je een goed uurtarief?
 • Hoe verzeker je jezelf tegen ondernemersrisico’s?
 • Hoe zorg je ervoor dat je inkomsten niet stoppen bij arbeidsongeschiktheid?
 • Zakelijk leasen, ook voor starters
 • Ontwikkel je ondernemersvaardigheden
 • Het vinden en binden van (nieuwe) klanten

Pre-start

 • Loop je met plannen in je hoofd, maar weet je niet waar je moet beginnen?
 • Ben je al bezig met het maken van een ondernemersplan, maar je loopt nog tegen allerlei vragen aan?
 • Ben je op zoek naar ideeën voor het starten van je eigen bedrijf?
 • Wil je meer weten over hoe je je start kunt financieren?
 • Weet je de mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen vanuit een WW uitkering?
 • Welke rechtsvorm kies je?
 • Hoe kies je een sterke merknaam?

Startup

 • Heb je je eigen bedrijf reeds ingeschreven bij de KVK en je hebt behoefte aan persoonlijke begeleiding?
 • Wil je weten hoe andere ondernemers succesvol zijn gestart?
 • Aan welke belastingen en wettelijke verplichtingen moet ik voldoen als ondernemer?
 • Hoe maak je jezelf zichtbaar voor potentiële klanten?
 • Wat vraag je als uurtarief?
 • Tegen welke risico’s kun je jezelf verzekeren?

ZZP’ers en klein MKB ondernemers

 • Ben je al enige tijd zelfstandig en wil je sneller groeien?
 • Je groeit niet hard genoeg en wilt hier wat aan doen
 • Je wilt je uurtarief opnieuw berekenen
 • Je zoekt een financiering voor het lanceren van nieuwe producten
 • Wil je nieuwe producten ontwikkelen?
 • Ben je toe aan een nieuwe marketingstrategie?
 • Wil je bedrijfsmiddelen aanschaffen of een kantoorruimte afnemen?
 • Hoe zorg je ervoor dat je klanten betalen
 • Hoe zorg je ervoor dat je je klanten behoudt
 • Wellicht wil je een bedrijf overnemen of verkopen

Startersdagen en Ondernemersdagen, sinds 2014

Het is niet niks; wat je als beginnende en groeiende ondernemer allemaal moet weten en doen. Iedere starter en ZZP’er begint vanuit één centraal doel: ondernemer worden. En alhoewel in de naam ZZP zelfstandig zit, kan geen ondernemer dit alleen. Hij of zij heeft externe ondersteuning nodig om inzicht en overzicht te houden en om te kunnen groeien.

Sinds 2014 organiseren wij inspiratie- en kennisevenementen met een avondvullend programma voor alle (pre-)startende, groeiende, ZZP en small business ondernemers. Oorspronkelijk alleen in Zeeland, maar sinds 2015 onder de naam Startersdagen.com ook elders in het land.

Jouw deelname is belangrijk!
Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt door jou als kennispartner. Aan de ene kant door het delen van jouw kennis en ervaring, waarmee je de bezoekers verder helpt in hun eerste stappen naar het ondernermerschap of een verdere groei. Tegelijk bieden de evenementen de ideale gelegenheid om in contact te komen met de klant van morgen!

Landelijke en lokale ondernemers kunnen als kennispartner aansluiten bij onze evenementen en je krijgt als kennispartner uitgebreid de gelegenheid om in contact te komen met jouw doelgroep via speeddatesessies, de ondernemersmarkt, workshops en netwerksessies. Kennis delen en een netwerk opbouwen gaat dan als vanzelf.

Deelnemen aan een Startersdag kan via:
– Stand voor 1 op 1 gesprekken
– Het geven van een presentatie van 30 minuten
– Het geven van een korte pitch van ongeveer 15 minuten

Contact