In Marketing, Persoonlijke ontwikkeling7 april 20212 Minuten

Bezuinig niet op je uitstraling

Limit Fotografie Je hebt een mooi bedrijf en doet er alles aan om ook in deze tijd je business draaiende […]

fotografie

Limit Fotografie

Je hebt een mooi bedrijf en doet er alles aan om ook in deze tijd je business draaiende te houden. Kansen pakken waar je ze ziet en bezuinigingen doorvoeren waar het kan. Logisch, doen. Maar één tip: bezuinig niet op je uitstraling
.

Intern kun je wellicht bezuinigingen doorvoeren, maar naar buiten toe wil je optimaal uitstralen wat je in je mars hebt. Mooie producten, vakmanschap en professionaliteit. Potentiële klanten zien die eigenschappen terug op jouw website, in je folder en op je social mediakanalen. Het overtuigt ze dat ze hiervoor bij jou moeten zijn. Maar alleen als je dit écht uitstraalt.

Jouw uitstraling begint bij jouw beeldmateriaal. Het is het eerste wat jouw potentiële klanten zien op jouw website, in jouw folder en zeker op jouw social mediakanalen. De foto’s van jouw producten, werkresultaten en mensen. Binnen een fractie van een seconde doen ze hiermee een eerste indruk op en beslissen ze of ze verder willen kijken of niet.

Deze keuze maken ze grotendeels onbewust. Het beeld interesseert ze of niet, punt. Het verschil zit ‘m in finesses. Is het zomaar een foto van een product, of eentje die in het oog springt? Is het zomaar een foto van een gebouw, of een levendige? Is het zomaar een foto van een persoon, of intrigeert deze je? Het maakt onbewust een wereld van verschil in de interesse van jouw potentiële klanten in jouw bedrijf.

Met de camera’s van tegenwoordig kun je zelf prima foto’s maken, maar of deze wel of niet aanspreken of intrigeren heeft met meer dan alleen een goede camera te maken. Lichtinval, weersomstandigheden, achtergrond, compositie, scherpte, diepte, schaduwen en ga zo maar door. Vaak word je pas bewust van het verschil tussen een gewone foto en die van een fotograaf als je ze naast elkaar ziet. Maar dan begrijp je ook ineens waarom het belangrijk is om een fotograaf in te schakelen en niet te bezuinigen op je uitstraling. Juist daar haal je klanten mee binnen.


Limit Fotografie
www.limitfotografie.nl
0113 232 141
Goes

Bron: Zeeland Business magazine 1 -2021
Redactie: Kim de Booij
Fotografie: Limit Fotografie

7/4/2021

Dit bericht delen