In Economie, Uitgelicht23 maart 20233 Minuten

Ben jij als zzp’er wel goed verzekerd?

Het aantal zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) neemt in Nederland al jaren toe. Veel mensen vinden het prettig om eigen baas […]

Ben jij als zzp’er wel goed verzekerd

Het aantal zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel) neemt in Nederland al jaren toe. Veel mensen vinden het prettig om eigen baas te zijn en hun eigen boontjes te doppen. Ondernemen komt echter ook met risico’s en niet iedereen is zich daar van bewust. Als je namelijk als zelfstandige werkt, ben jij ook volledig verantwoordelijk voor alle financiële kosten die dit ondernemen met zich meebrengt. Maak je eens een fout tijdens je werk, dan kan dit een grote, onvoorziene kostenpost opleveren. Niet zelden betekent dit het einde van je bedrijf wanneer je niet goed verzekerd bent. Genoeg reden dus om eens te kijken hoe je deze risico’s kunt afwenden.

Wend grote risico’s af

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, is het verstandig om je goed te verzekeren. Met een verzekering zorg je er namelijk voor dat onvoorziene gebeurtenissen niet het einde van jouw bedrijf inluiden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers is daarom een goed begin. Voor sommige vakgebieden is deze verzekering verplicht, denk hierbij aan bijvoorbeeld de bouw en de medische sector. Een klein ongelukje kan in deze vakgebieden grote kostenposten met zich meebrengen die door een goede verzekering kunnen worden gedekt. Een klant kan bijvoorbeeld struikelen over een verlengsnoer dat is uitgerold door jou als timmerman en daarbij letsel oplopen, of er is iets misgegaan bij de behandeling van jouw patiënt waardoor deze onkosten moet maken. Als je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten gaat, dan worden deze kosten gedekt door je verzekeraar en kun jij je blijven richten op jouw bedrijf.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Met de opkomst van moderne technieken, ontstaan er ook nieuwe bedrijfsrisico’s. Heb jij bijvoorbeeld een webshop gemaakt, dan is het ook belangrijk dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Het kan namelijk gebeuren dat je site gehackt wordt waardoor alle persoonlijke gegevens van jouw klanten op straat komen te liggen. Dit kan grote gevolgen hebben voor jouw klanten en het is dan niet ondenkbaar dat zij hun schade op jou zullen verhalen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je de gevolgen van een dergelijke ramp tot een minimum beperken. Bovendien draai jij niet persoonlijk op voor de kosten die uit dit probleem voortkomen. Je kunt dus gewoon in je eigen huis blijven wonen.

Verzekerd zijn is professioneler

Tot slot is het goed om te weten dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet alleen goed is voor jouw persoonlijke situatie, het draagt ook bij aan een professionele uitstraling van jou als ondernemer. Een klant gaat namelijk liever in zee met een bedrijf dat haar verantwoordelijkheden serieus neemt dan met iemand die risico’s kan opleveren. Maak je een keer een fout, dan kun je de klant gelijk helpen om dit af te handelen waarmee je lange juridische procedures kunt voorkomen. Dat straalt professionaliteit uit en als je goed verzekerd bent, zul je zien dat dit een aantrekkende werking op nieuwe klanten heeft.

Dit bericht delen