In Economie, Personeel, Uitgelicht26 april 20231 Minuten

Arbeidsmarkt Energietransitie Zeeland

De economie groeit en verandert, maar de arbeidsmarkt kan deze ontwikkelingen moeilijk bijbenen. Het aantal vacatures blijft hoog en de […]

Energietransitie

De economie groeit en verandert, maar de arbeidsmarkt kan deze ontwikkelingen moeilijk bijbenen. Het aantal vacatures blijft hoog en de werkloosheid is nog altijd historisch laag. Om werkgevers inzicht te geven in voorspellingen en analyses van deze arbeidsmarkt heeft Provincie Zeeland in 2022 samen met de HZ University of Applied Sciences het platform ArbeidsmarktInzicht gelanceerd.

Op dit platform vind je o.a. een verkenning Energietransitie Zeeland. In deze verkenning lees je inzichten over de arbeidsmarkt op gebied van energietransitie en een longread met een toelichting van deze cijfers. Uit de verkenning komt onder andere dat:

  • De energietransitie in Zeeland goed is voor ongeveer 3,8% van alle arbeidsplaatsen in de regio
  • Onderzoek en advies binnen Zeeland met 39% de grootste subsector binnen de energietransitie is
  • Voor het grootste deel van de energietransitie-beroepen de arbeidsmarktsituatie in Zeeland (zeer) krap is
  • De afgelopen 10 jaar de instroom in Zeeland van betatechnische mbo-opleidingen met 30% afgenomen is, terwijl dit in het hoger onderwijs met 6% is toegenomen.

Naast het dashboard en de longread, vind je in deze verkenning ook een interview met Leon Kalle. Kalle is site manager bij Cargill Sweeteners en bestuurslid bij VNO-NCW Brabant en Zeeland.

De volledige verkenning en meer informatie over ArbeidsmarktInZicht lees je via: https://bit.ly/arbeidsmarkt-zb-april.

Dit bericht delen