In Facilitair, Uitgelicht2 februari 20232 Minuten

Zo vind je anno 2023 jouw ideale kantoorruimte

Ben jij toe aan een nieuwe bedrijfslocatie? Je zult ontdekken dat dit anno 2023 niet zo simpel meer is. Het […]

Kantoorruimte

Ben jij toe aan een nieuwe bedrijfslocatie? Je zult ontdekken dat dit anno 2023 niet zo simpel meer is. Het aanbod varieert sterk, je hebt vaak maar weinig denktijd en de huurprijzen zijn hoog. Meer dan ooit is het dan ook belangrijk om in één keer de juiste kantoorruimte voor jouw onderneming te vinden. Hoe? In dit artikel lees je vijf praktische tips.

 1. Stel een realistisch budget op
  Een kantoorruimte huren start met het opstellen van een realistisch budget. ‘Realistisch’ wil zeggen dat je een huurprijs budgetteert, waarmee je niet in direct in de financiële komt als het je tijdelijk niet voor de wind gaat. Houd daarom maandelijks budgettaire ruimte over, zodat je een financiële buffer op kunt bouwen.
 1. Bepaal de gewenste locatie
  Locatie bepaalt de prijs. Natuurlijk spelen nog meer factoren een rol, maar de locatie is hierin zonder twijfel dé koploper. Een a-locatie kost meer dan een b-locatie, een dorp is goedkoper dan een stad. Welke locatiekeuze passend is en hoe belangrijk locatie überhaupt is voor jouw onderneming, hangt volkomen af van de dienst die je levert.
 1. Bepaal de gewenste grootte
  Hoeveel werknemers moet de kantoorruimte kunnen huisvesten? Op die manier specificeer je je zoekopdracht enorm. Er wordt grofweg gerekend op 8m2 tot 10m2 kantoorruimte per werknemer. Zo zitten werknemers elkaar niet in de weg en is er voldoende werk-, beweeg- en overlegruimte.
 1. Bedenk welke voorzieningen niet mogen ontbreken
  Een kantoorruimte bestaat niet enkel uit een aantal bureaus, ook de voorzieningen zijn ontzettend belangrijk om een kantoorruimte aangenaam te maken. Bepaal welke voorzieningen voor jouw onderneming essentieel zijn. Anno 2023 betaal je bovenop de huurprijs in ieder geval voor gas, water en elektriciteit, WiFi en schoonmaak. Optionele faciliteiten zijn: parkeergelegenheid, catering, vergaderruimtes en een receptie.
 1. Bedenk welke kantoorvorm bij jou past
  Een kantoorruimte huren, hoeft niet te betekenen dat het gehele kantoor van jou is. Het is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering om kantoorruimtes met andere ondernemingen te delen. Je deelt de kosten, maakt gezamenlijk gebruik van de faciliteiten die de kantoorruimte te bieden heeft en kunt met elkaar kennis uitwisselen.
Dit bericht delen