In Economie, Finance, Inspiratie8 februari 20216 Minuten

Zo shop je in moeilijke zakelijke tijden zo goedkoop mogelijk

Heb je een enorme zin om te shoppen, maar zit je bedrijf in zwaar weer en heb je daardoor momenteel […]

Heb je een enorme zin om te shoppen, maar zit je bedrijf in zwaar weer en heb je daardoor momenteel weinig budget? Met onderstaande tips shop je zo goedkoop mogelijk en houd je meer geld over voor je bedrijf.

Vergelijk verschillende winkels
Het grote voordeel van online winkels ten opzichte van fysieke winkels is dat je een ongekend groot aanbod hebt. Waar je bij fysieke winkels gebonden bent aan een plaats, heb je online zo ongeveer de hele wereld tot je beschikking. Ga daarom nooit zomaar over één nacht ijs bij een aankoop, maar kijk eerst goed rond. De kans is namelijk best aanwezig dat je hetzelfde item ergens anders goedkoper kunt vinden. Je kunt zelf een rondje langs webshops maken (dat is stiekem ook wel zo leuk), maar er zijn ook speciale vergelijkingssites die voor dit doel in het leven geroepen zijn.

In fysieke winkels: shop in het ‘verkeerde’ seizoen
Het kan af en toe wel zo lekker zijn om een fysieke winkel in te duiken. Als je daar goedkope items wilt scoren, kun je het beste buiten het seizoen shoppen. Oftewel: shop je winterjas in de zomer en je bikini in de winter. Dit betekent wel dat je iets langer moet wachten voordat je het item kunt dragen, maar dan heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken. Dit geldt overigens niet alleen voor kleding. Zo kun je je tuin het beste inrichten in de winter.

Een andere goede reden om eens in een fysieke winkel te shoppen is als het sale is. Aangezien de sale jaarlijks in dezelfde periodes vallen, kun je er rekening mee houden. De zomersale begint bij veel winkels eind juni of begin juli en de wintersale eind december. Als je je vlak voor de sale even inhoudt, kun je erna helemaal los gaan.

Maak gebruik van kortingscodes
Een eenvoudige manier om goedkoper te shoppen is het gebruik van kortingscodes. Het kan soms even zoeken zijn voordat je een goede kortingscode hebt gevonden. Maar als je er eenmaal eentje te pakken hebt, dan kan dit flink lonen. Volg bijvoorbeeld het kortingsnieuws van deze site om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen.

Ga outletshoppen
In Nederland zijn er verschillende outlets. De bekendste is wellicht Bataviastad. Ook heb je outlets in Roermond en Roosendaal, die zich vooral richten op designerspullen. De items hebben daardoor nog wel een aardig prijskaartje, al kun je natuurlijk wel besparen. Een ander idee is om naar België af te reizen. Vlakbij de grens bevindt zich Maasmechelen Village, een hele fijne outlet. Als je in de sale naar een outlet gaat, ben nog voordeliger uit en kun je dubbel besparen.

Cashbacksites
Wist je dat je bij sommige aankopen recht hebt op cashback? Je krijgt dan korting achteraf, in plaats van vooraf. Er zijn cashbacksites waarop je dit kunt checken. Daarnaast verloopt de terugbetaling soms via de site van een merk zelf. Het beste is om te kijken of er een cashbackactie geldt voordat je een aankoop doet. Mogelijk is een vergelijkbaar product dan aantrekkelijker.

Shop tweedehands
Voor tweedehands spullen kiezen heeft allang niet meer het muffige en suffe imago dat het ooit had. Toch zijn veel mensen er nog een beetje huiverig voor. Terwijl je tweedehands juist échte pareltjes kunt vinden voor een habbekrats. En vaak ook nog in prima kwaliteit. Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor bijvoorbeeld accessoires en meubels. Zowel online als offline zijn er anno 2021 tal van plekken waar je gebruikte spullen op de kop kunt tikken, van Facebook tot kringloopwinkels en van Marktplaats tot rommelmarkten. Het kan soms wellicht even zoeken zijn totdat je iets leuks vindt, maar het is de tijd en moeite vaak wel waard.

Goedkoop boodschappen doen
Zo goedkoop mogelijk boodschappen doen is weer een hele andere tak van sport. Het is inmiddels een cliché, maar absoluut waar: doe nooit boodschappen als je honger hebt. Dan is de kans groot dat er allerlei onnodige lekkernijen in je mandje belanden. Daarnaast helpt het echt om met lijstjes te werken en je daaraan te houden, zodat je niet buiten je budget gaat. Let daarnaast uiteraard op de laatste acties, maar pas wel op: neem niet puur iets omdat het in de aanbieding is. Stel jezelf altijd nog even de vraag of je het echt nodig hebt.

8-2-2021

Dit bericht delen