In Inspiratie, Personeel11 april 20234 Minuten

Zeeuwse Kandidaten-database officieel van start

Zeeuwse Kandidaten-database maakt werknemers vinden makkelijker en goedkoper Zeeuwse Vacaturebank en Lesgeven in Zeeland werken samen bij database voor werkzoekenden […]

ZeeuwseVacaturebank_LesgevenInZeeland

Zeeuwse Kandidaten-database maakt werknemers vinden makkelijker en goedkoper
Zeeuwse Vacaturebank en Lesgeven in Zeeland werken samen bij database voor werkzoekenden

Afgelopen donderdag hebben de Zeeuwse Vacaturebank en Lesgeven in Zeeland de nieuwe Zeeuwse Kandidaten-database van de Zeeuwse Vacaturebank gelanceerd. Zeeuwse werkgevers kunnen daarmee makkelijker kandidaten vinden voor hun vacatures en ook geld en tijd uitsparen bij hun wervingstrajecten.

Zoeken naar passende vacatures? Of liever de rollen omdraaien en worden benaderd door interessante werkgevers? Iedereen die een online profiel en cv aanmaakt kan nu gevonden worden door Zeeuwse werkgevers. Ook als je niet wilt dat je huidige werkgever het te weten komt, want het kan ook anoniem.

Al bijna 5 jaar kunnen Zeeuwse werkgevers hun vacatures gratis plaatsen op de Zeeuwse Vacaturebank, waardoor al die Zeeuwse vacatures veel beter te vinden zijn. Maar er was voor werkzoekenden nog geen mogelijkheid om een online-cv aan te maken om rechtstreeks gevonden te worden. Nu is die mogelijkheid er wel. En dankzij de samenwerking met Lesgeven in Zeeland, het initiatief dat zich inzet om Zeeuwse onderwijs medewerkers te vinden en behouden, maken alle Zeeuwse onderwijsinstellingen direct vanaf de start gebruik van deze Kandidaten-databank. En andere werkgevers kunnen nu volgen.

“Samenwerken op het gebied van de Zeeuwse arbeidsmarkt-uitdagingen is van groot belang.” vertelt Saskia Szarafinski van Lesgeven in Zeeland. Wij werken al langer samen met de Zeeuwse Vacaturebank. Alle onderwijsvacatures staan op onze website en dit is weer een mooie vervolgstap. Scholen kunnen op deze manier veel makkelijker en goedkoper kandidaten vinden. En onderwijsprofessionals, ook die van buiten Zeeland, kunnen zich eenvoudig presenteren bij alle onderwijsbesturen. Uiteraard kunnen mensen ook nog steeds contact opnemen met ons Informatiepunt voor persoonlijk advies.”

“We wilden al langer de vacaturebank uitbreiden met een cv-module waar werkgevers in kunnen zoeken, maar zoiets kost altijd meer tijd en geld dan je van te voren hoopt en de middelen van onze stichting zijn beperkt. Super dat het er nu is, dat is goed voor Zeeland!”, alsdus Jim Goedhart van ZeeuwseVacaturebank.nl. “Een overkoepelende Zeeuwse database is veel waardevoller dan een specifieke database voor alleen onderwijs, zorg of techniek, enzovoorts, want op deze manier zijn mensen ook te interesseren voor andere branches en vakgebieden dan hun huidige. De stap van horeca naar zorg of andersom is veel sneller gemaakt. En verschillende databases naast elkaar bouwen, beheren en promoten brengt alleen maar onnodige extra kosten met zich mee.”

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met verschillende Zeeuwse werkgevers en betrokkenen werd onder het genot van taart de kandidaten-database in gebruik genomen. Er zitten al duizenden kandidaten in, ook van buiten Zeeland, en dat worden er nu snel meer. Zeeuwse werkgevers kunnen een account aanvragen op ZeeuwseVacaturebank.nl om gebruik te maken van de Kandidaten-database. Het is niet helemaal gratis, want de voorinvesteringen moeten worden terugverdiend, maar voor slechts E49,- per maand kunnen werkgevers aan de slag.

ZeeuwseVacaturebank.nl is een initiatief van stichting De Zeeuwse Connectie en is dé vacaturebank die alle Zeeuwse vacatures, opdrachten en stages overzichtelijk en goed selecteerbaar bij elkaar plaatst. Zeeuwse werkgevers plaatsen hun vacatures geheel gratis. Zo zijn al die mooie Zeeuwse vacatures veel beter vindbaar, ook buiten Zeeland, en dat is goed voor de Zeeuwse arbeidsmarkt. De Zeeuwse Vacaturebank bestaat sinds mei 2018.

LesgeveninZeeland.nl is een initiatief van het Zeeuwse onderwijs: primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs slaan de handen ineen met het project Regionale Aanpak Personeelstekort. Deze gezamenlijke, Zeeuwse aanpak is uniek en helpt om lerarentekort tegen te gaan

Dit bericht delen