In Finance, Juridisch, Uitgelicht28 augustus 20233 Minuten

Werken met een incassobureau: hoe gaat dat nu eigenlijk?

Termen als incassobureau, deurwaarder, en debiteuren komen je waarschijnlijk bekend voor. Maar wat houden deze termen precies in? Wat kan […]

Werken met een incassobureau hoe gaat dat nu eigenlijk

Termen als incassobureau, deurwaarder, en debiteuren komen je waarschijnlijk bekend voor. Maar wat houden deze termen precies in? Wat kan een incassobureau voor jou betekenen en wanneer komt daar een deurwaarder bij kijken? Goed om te weten als je het ondernemersleven instapt; grote kans dat je ermee te maken krijgt. Lees snel verder en ontdek wat een incassobureau voor jou kan doen.

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Voor we ingaan op de werkzaamheden en voordelen van een incassobureau, leggen we je uit wanneer je deze inschakelt. Elk bedrijf heeft te maken met facturen en openstaande betalingen. Het komt weleens voor dat een debiteur niet kan of wil voldoen aan deze betaling. Een vervelende gebeurtenis, maar wel iets waar je wat aan kunt doen. Je kunt een incassobureau bij juristu.nl inschakelen als een factuur is verlopen en je nog één laatste aanmaning hebt verstuurd.

Wat doet een incassobureau?

Zoals we al zeiden, haalt een incassobureau de last van je schouders bij het innen van een verlopen onbetaalde factuur. Zij proberen de debiteur te benaderen via SMS, e-mail, de telefoon, en post om ze zo te informeren over de openstaande factuur en de mogelijke gevolgen. Wanneer dit niet lukt zal het incassobureau vaak overgaan op een gerechtelijke procedure. De debiteur wordt ook hier natuurlijk van op de hoogte gesteld. Mocht deze niet komen opdagen bij de zitting, zet het incassobureau een deurwaarder in. Deze gaat langs bij de schuldhebbende en kan, wanneer nodig, beslag leggen op zijn of haar bezittingen.

Wat zijn de voordelen van een incassobureau?

Het inschakelen van een incassobureau komt met vele voordelen ten opzichte van het zelf regelen van deze geldzaken. Ten eerste neemt het bureau alle werkzaamheden van jou over. Aangezien zij met hun professionele visie aan de slag gaan met het innen van de betaling, kun jij je focussen op het je overige werkzaamheden en haalt het de stress uit handen. Een incassobureau gaat vaak streng te werk en kan goed omgaan met een tegenstribbelende debiteur. Eisen van zo een organisatie komen vaak serieus over op een debiteur waardoor ze sneller zullen overgaan op betaling.

Het inschakelen van een incassobureau; je doet het liever niet, maar soms kom je er echt niet onderuit. Je schakelt ze in wanneer een debiteur niet kan of wilt voldoen aan een openstaande betaling. Zij nemen het contact van je over en zorgen ervoor dat jij je kunt focussen op andere werkzaamheden. Zit niet langer met je zorgen over een onbetaald factuur en laat een incassobureau het voor je oplossen!

Dit bericht delen