In Facilitair20 juli 20224 Minuten

Waar je op moet letten als je gaat trouwen als ondernemer

Als ondernemer kan trouwen extra risico’s met zich meebrengen. Het kan dan ook geen kwaad om jezelf hierin te verdiepen […]

Trouwen

Als ondernemer kan trouwen extra risico’s met zich meebrengen. Het kan dan ook geen kwaad om jezelf hierin te verdiepen als jij en je partner graag in het huwelijksbootje willen stappen. Want waar moet je op letten als je gaat trouwen als ondernemer? Wij zetten hieronder wat handige informatie op een rij.

Huwelijkse voorwaarden opstellen

Als je gaat trouwen als ondernemer is het van belang dat je nadenkt over de huwelijkse voorwaarden. Dit is van belang, omdat je hierin kunt vastleggen van wie de onderneming is. Mocht je vastleggen dat de onderneming alleen van jou als ondernemer is, zal jouw partner niet aansprakelijk zijn voor de schulden hiervan. Maar de huwelijkse voorwaarden zijn niet alleen handig om te weten van wie de onderneming is, ook kunnen er andere belangrijke afspraken worden vastgelegd.

Voornamelijk als je een eenmanszaak of vennootschap onder firma hebt, is trouwen op huwelijkse voorwaarden handig om te doen. Je bent bij deze bedrijfsvormen namelijk aansprakelijk voor de schulden die je maakt. Trouw je niet op huwelijkse voorwaarden, dan krijgt je partner ook te maken met zulke schulden en dit is natuurlijk niet fijn.

Schakel hulp in

Zelf huwelijkse voorwaarden opstellen kan lastig zijn. Het kan daarom dan ook geen kwaad om hier hulp voor in te schakelen. Er zijn genoeg experts op dit gebied die jou en je partner erbij kunnen helpen om de voorwaarden op te stellen en vraag ook uitleg over de juridische en fiscale gevolgen van verschillende regelingen. Zo weten jullie beiden wat er kan gebeuren en voorkomen jullie dat jullie zomaar voor onverwachte verrassingen komen te staan.

 Houd de voorwaarden up-to-date

Sommige ondernemers stellen huwelijksvoorwaarden op, maar kijken hier niet meer naar om. Dat is niet handig, want tegenwoordig zijn de huwelijksvoorwaarden relatief eenvoudig om te wijzigen. Het is daarom ook goed om deze up-to-date te houden. Het zou kunnen dan de huwelijksvoorwaarden op sommige momenten namelijk niet meer goed passen bij jouw huidige wensen en situatie. In dit geval kan het slim zijn om ze te wijzigen, zodat je hier weer volledig achterstaat.

Geniet van de bruiloftsplanning

Als je nog voordat je gaat trouwen de huwelijkse voorwaarden opstelt als ondernemer heb je al een belangrijke stap genomen. Zodra dit allemaal goed is vastgelegd, is het tijd om te genieten van al het moois dat je te wachten staat. Het plannen van de bruiloft kan veel tijd kosten, maar het kan ook ontzettend leuk zijn om samen met je partner te doen. Zoeken naar trouwlocaties, een fotograaf inschakelen, het kiezen van de trouwoutfit, het regelen van de catering: het zijn allemaal dingen die geregeld moeten worden. Geniet ook vooral voor dit proces, want de voorpret voor de bruiloft is natuurlijk ook al leuk.

Kortom: als ondernemer zijn er wat belangrijke dingen om op te letten als je ervoor kiest om te trouwen. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn, zodat dit je een hoop ellende kan besparen in de toekomst. Lees jezelf hier dan ook vooral over in, zodat je hier goede keuzes in kunt maken. Zodra dit geregeld is, kunnen jij en je partner zich volledig focussen op het plannen van de grote dag. Of je nu gaat trouwen op het strand of een andere toffe trouwlocatie uitkiest: de bruiloft zal vast onvergetelijk worden.

 

 

Dit bericht delen