In Personeel, Persoonlijke ontwikkeling22 maart 20215 Minuten

‘Stroperig? De lijnen zijn juist heel kort’

UWV “Het UWV zou stroperig werken, hoor ik weleens. Mijn ervaring is totaal anders. Ik ben enorm tevreden en doe […]

UWV

UWV

“Het UWV zou stroperig werken, hoor ik weleens. Mijn ervaring is totaal anders. Ik ben enorm tevreden en doe graag een beroep op UWV. De lijnen met Kemal Metin, adviseur Werkgeversdiensten, zijn heel kort. Bovendien begrijpt hij uitstekend welke mensen in ons bedrijf passen.”

Bjorn Boonman van Boonman B.V. uit Goes is enthousiast over de samenwerking met UWV en Kemal Metin in het bijzonder. Juist omdat Kemal werkervaring heeft bij een vergelijkbaar bedrijf, weet hij wat je nodig hebt om bij Boonman succesvol te zijn. Bjorn somt op: “Een mentaliteit van aanpakken en schouders eronder, maar ook oog hebben voor sfeer. Bij ons werk je immers in een relatief klein team.”

Specialist in grond-, weg- en waterbouw
Boonman is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw. Het is een familiebedrijf, waarin Bjorn als tweede generatie actief is. Het bedrijf werkt met circa 15 buitendienstmedewerkers in de regio tussen de Rotterdamse haven en de haven van Antwerpen. “We zijn met name sterk in de aanleg van kabels en leidingen op hoog-risico locaties”, legt Bjorn uit. “Dat betekent dat we vooral werken voor nutsbedrijven en industriële en petrochemische bedrijven. Bij een aantal grote, internationale spelers zijn we vrijwel dagelijks actief. Daarvoor zijn we zwaar gecertificeerd en voldoen we aan alle veiligheidsprotocollen.”

Succesvol aan de slag
Als adviseur Werkgeversdiensten komt Kemal bij veel Zeeuwse werkgevers over de vloer. Hij benadrukt dat zijn werk veel meer omvat dan het matchen van kandidaten. “Werkgevers kunnen voor een breed pakket aan diensten bij ons terecht”, legt hij uit. Wie Bjorn en Kemal spreekt, ziet direct dat ze elkaar al een tijdje kennen. Ze weten wat ze aan elkaar hebben. De namen die over tafel gaan, zijn namen van mannen die inmiddels succesvol aan de slag zijn bij Boonman. “Bij UWV kijken we eigenlijk standaard uit naar geschikte kandidaten voor de meest voorkomende functies: machinist, grondwerker en grondzuigwagen machinist”, vertelt Kemal. “Het voordeel is dat ik bekend ben met het werk, de werksfeer bij Boonman begrijp en de kandidaten ken. Zo kun je snel tot een goede match komen.”

Kemal Metin

Investeren in opleidingen
Bjorn beaamt dit en vult aan dat de meeste nieuwkomers verschillende cursussen of opleidingen nodig hebben om daadwerkelijk aan de slag te kunnen. Hij is blij dat UWV bereid is in deze kandidaten te investeren. “Het mes snijdt op die manier aan drie kanten”, concludeert hij. “De kandidaat is blij met de baan, wij zijn blij met een goed opgeleide medewerker en UWV heeft weer een succesvolle plaatsing gerealiseerd.” Kemal legt uit dat UWV inderdaad investeert in de kandidaten, mits er sprake is van een baangarantie. “We geven mensen graag de noodzakelijke scholing als ze daarmee duurzaam aan de slag kunnen. Natuurlijk! Soms bieden we een proefplaatsing van twee maanden om af te tasten of een mogelijk dienstverband voor beide partijen aantrekkelijk is. De opleiding regelen wij bij een erkend scholingsbedrijf en natuurlijk gaat de opleiding ook intern door.” Bjorn: “In dit werkveld heb je natuurlijk theoretische kennis nodig, maar je moet ook gewoon ‘vlieguren’ maken. Daarvoor hebben we ook een eigen oefenterrein.”

Bjorn Boonman

Alles prima geregeld!
Het werk zelf is volgens Bjorn bijzonder afwisselend. “Het is heel divers en je bent steeds op verschillende locaties actief. Meestal werk je met een ploegje van twee of drie man. Alleen de mannen op de grondzuigwagens werken alleen. Die wagens beschouwen ze bijna als hun ‘eigen fabriekje’.” Kemal roemt het werkgeverschap van Boonman. “Ik herinner me nog goed dat een kandidaat zonder benzine was komen te staan. Bjorn deed daar niet moeilijk over en betaalde voor de man een volle tankbeurt. Die werksfeer is belangrijk. Dat zie je ook aan de fraaie werkkleding en bedrijfsauto’s voor de medewerkers. Laatst, toen het zo koud was en flink vroor, kreeg iedereen een warme Boonman muts. Die aandacht en zorg is leuk. Ook op dat gebied is alles prima geregeld.”

werkgeversservicepuntzeeland@uwv.nl
www.uwv.nl

Bron: Zeeland Business magazine 1 – 2021
Fotografie: Freddy Dirickx
Redactie: Kim de Booij

22/3/2021

Dit bericht delen