In Inspiratie, Personeel30 maart 20213 Minuten

Onze inzet? Van werk naar werk!

Zeeuws mobiliteitscentrum “Waar mogelijk helpen we Zeeuwse ondernemers bij het herplaatsen van boventallige medewerkers. We weten dat er door de […]

Zeeland

Zeeuws mobiliteitscentrum

“Waar mogelijk helpen we Zeeuwse ondernemers bij het herplaatsen van boventallige medewerkers. We weten dat er door de gevolgen van de coronapandemie mogelijk klappen zullen vallen en weten óók hoe erg dit is voor werknemers én werkgevers. Om die reden trekken we binnen Zeeland gezamenlijk op om hier letterlijk werk van te maken. We zetten alles op alles om werknemers te begeleiden van werk naar werk.”

De Goese wethouder Sociale Zaken André van der Reest is trots op de manier waarop de Zeeuwse arbeidsmarktregio vooruit loopt op de vorming van een Zeeuws mobiliteitscentrum. Als voorzitter van de Zeeuwse Werkkamer/ Arbeidsmarktregio Zeeland benadrukt hij het belang van samenwerking. Toine Witters, manager werkgeversdienstverlening bij UWV, beaamt dit en benadrukt hoe praktisch de insteek is. “De vorming van een mobiliteitscentrum is de uitkomst van een landelijk akkoord. Momenteel onderzoekt een kwartiermaker hoe een en ander binnen Zeeland vorm moet krijgen. De arbeidsmarktregio heeft besloten daar niet op te wachten. We bieden nu al onze mobiliteits-dienstverlening aan, want we laten Zeeuwse werkgevers en werknemers niet in de kou staan.”

Voor werkgevers en zzp-ers
Toine Witters: “De dienstverlening er is voor álle werkgevers, groot en klein. Wie gebruik heeft gemaakt van de NOW-regelingen is verplicht inspanningen te verrichten om werknemers te begeleiden naar ander werk, maar hij weet dat vrijwel alle werkgevers die zorgplicht voelen. “Dit gaat om regulier werk, maar bijvoorbeeld ook om de arbeidsplaatsen van mensen met een arbeidsbeperking. Bovendien, óók zzp-ers die van plan zijn te stoppen, kunnen zich melden.”

Zeeuwse jobhunters en jobcoaches
Van der Reest legt uit dat binnen het mobiliteitscentrum samengewerkt zal worden door de sociale partners, gemeenten, UWV en onderwijs. Daarbij is hij blij met het Zeeuwse team jobhunters en jobcoaches dat onlangs gestart is, een samenwerking van UWV en alle Zeeuwse gemeenten. “Het initiatief hiertoe is binnen de arbeidsmarktregio genomen. Het is mooi dat ook dit team nu al voor werkgevers en werknemers aan de slag gaat.”


Aan de slag in Zeeland
mobiliteitsteam@aandeslaginzeeland.nl
Goes
www.aandeslaginzeeland.nl

Bron: Zeeland Business magazine 1 – 2021
Redactie: Caroline Houmes
Fotografie: Jan de Carpentier

30/3/2021

 

 

Dit bericht delen