In Facilitair, Uitgelicht20 december 20226 Minuten

Maak je bedrijf klaar voor de winter met deze tips

Nu de bladeren van kleur beginnen te veranderen en de dagen korter worden, is het tijd om na te denken […]

Bedrijf in de winter

Nu de bladeren van kleur beginnen te veranderen en de dagen korter worden, is het tijd om na te denken over het winterklaar maken van je bedrijf. Door nu een paar eenvoudige stappen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf de komende koudere maanden goed kan doorstaan. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

Controleer je dak en dakgoten

De eerste stap bij het winterklaar maken van je bedrijf is ervoor zorgen dat je dak en dakgoten in goede staat zijn. Winterweer kan op beide een tol eisen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze de taak aankunnen om je bedrijf warm en droog te houden. Controleer je dak op losse of ontbrekende dakspanen of dakpannen en vervang indien nodig. Benodigd gereedschap of ontbrekende bouwmaterialen haal je bij een lokale bouwmarkt. En niet geheel onbelangrijk: zorg ervoor dat alle bladeren en puin uit je goten worden verwijderd.

Bereid je inventaris voor

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je bedrijf klaar te maken voor de winter, is je inventaris voorbereiden. Dit betekent een voorraad aanleggen van artikelen die waarschijnlijk goed zullen verkopen tijdens de wintermaanden en ervoor zorgen dat je er genoeg van bij de hand hebt, om aan de vraag van klanten te voldoen. Het is ook een goed idee om naar je productmix te kijken en ervoor te zorgen dat je een goede selectie hebt van seizoensartikelen die je klanten zullen aanspreken.

Breng je marketingstrategie op orde

Een ander belangrijk ding om te doen, is om je marketingstrategie op orde te krijgen. Dit betekent vooruit plannen en een marketingplan maken dat je zal helpen je bedrijf te promoten en klanten aan te trekken tijdens de koudere maanden. Zorg dat je een goed en strak plan hebt voordat het winterseizoen aanbreekt, zodat je aan de slag kunt als het zover is. 

Werk je website bij

Als je wilt dat je bedrijf succesvol is tijdens de wintermaanden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date is en er op zijn best uitziet. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat al je inhoud actueel is, dat je nieuwe producten of diensten toevoegt die je misschien aanbiedt en dat je ervoor zorgt dat je site mobielvriendelijk is. Omdat in de winter meer mensen online winkelen, is het belangrijk dat ze op je website gemakkelijk kunnen vinden en kopen wat ze zoeken.

Train je personeel

Als je je bedrijf klaar maakt voor de winter, vergeet dan niet om je personeel te trainen in het omgaan met meer klantenverkeer. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat ze bekend zijn met al je producten en diensten en weten hoe ze veel voorkomende vragen daarover moeten beantwoorden. Je moet ze ook extra training geven over het gebruik van nieuwe systemen of software die tijdens het winterseizoen worden geïmplementeerd. Door nu de tijd te nemen om je personeel te trainen, zorg je ervoor dat ze voorbereid zijn op alles wat deze winter op hun pad komt. En vergeet ook vooral niet je personeel in het zonnetje te zetten, zo aan het einde van het jaar. Organiseer bijvoorbeeld een gezellige kerstborrel voor je team! 

Bescherm je leidingen

Bevroren leidingen zijn een van de meest voorkomende problemen waarmee bedrijven in de winter te maken krijgen. Om dit te voorkomen, isoleer alle blootliggende leidingen en laat kranen lichtjes druppelen als de temperatuur buiten onder het vriespunt zakt. Let ook op tekenen van lekkage of waterschade, want die kunnen na verloop van tijd verergeren en tot kostbare reparaties leiden. 

Controleer je verzekeringsdekking 

Zorg ervoor dat je bedrijfsverzekering alle mogelijke risico’s dekt die samenhangen met winterweer. Dit kunnen zaken zijn als sneeuw- en ijs schade, stroomuitval, of zelfs diefstal. Als je niet zeker weet wat je polis dekt, is dit hét moment om dat uit te zoeken. Je wilt niet overvallen worden als er iets gebeurt.

Plan vertragingen 

Ja, vertragingen zijn onvermijdelijk bij winterweer, dus het is belangrijk om vooruit te plannen. Dit kan betekenen dat je afspraken of leveringen moet verzetten, je werkschema moet aanpassen, of zelfs je bedrijf een dag of twee moet sluiten als het weer slecht genoeg is. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je duidelijk communiceert met je werknemers en klanten, zodat iedereen weet wat hij of zij kan verwachten.

De winter kan soms zwaar zijn voor bedrijven, maar het volgen van deze eenvoudige tips kan je helpen de storm te doorstaan. Met een beetje planning en voorbereidende klussen kun je je bedrijf de hele winter goed laten draaien. Wacht dus niet tot het te laat is – begin vandaag nog!

Dit bericht delen