In Innovatie25 mei 20213 Minuten

Kick-off Digitaal Doen Zeeland groot succes

Digitaliseren. Ja, doen! Maar hoe dan?! Met die vraag worstelen tegenwoordig veel Zeeuwse mkb-bedrijven. Natuurlijk willen ze hun producten en […]

Digital Doen Zeeland

Digitaliseren. Ja, doen! Maar hoe dan?! Met die vraag worstelen tegenwoordig veel Zeeuwse mkb-bedrijven. Natuurlijk willen ze hun producten en diensten digitaal kunnen aanbieden en maar wat graag zouden ze robots inzetten in hun productieproces of op hun akkers. Maar waar begin je nou zoiets? Donderdag 20 mei werd onder meer op deze vragen een antwoord gegeven tijdens het kick-off event.  

Ambassadeurs 

Jan de Vlieger van De Drvkkery in Middelburg deelde hier zijn ervaring met digitaliseren van zijn boekenwinkel. Door de verouderde website te actualiseren vertienvoudigde hij de online verkoop. Steven Verver van Terra Inspectioneering vertelde over hoe drones professioneel ingezet kunnen worden om inspecties, die normaal door mensen worden gedaan, uit te voeren.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat

Door gedeputeerde Jo-Annes de Bat werd aangegeven dat digitalisering noodzaak is voor het Zeeuwse MKB, en dat zij hierbij nog wat hulp kunnen gebruiken. Veel ondernemers zijn hier momenteel namelijk nog niet mee bezig. Door te digitaliseren wordt de omzet verhoogt en kosten bespaart.

Robert Doornbos 

Voormalig Formule 1 coureur Robert Doornbos nam het (online) publiek tot slot mee in hoe data en digitalisering het verschil kunnen maken in een wedstrijd.

Flinke ambitie 

Digitaal Doen Zeeland heeft de ambitie om 1: in totaal 2.000 Zeeuwse mkb-bedrijven te bereiken en inspireren en 2: om minimaal honderd daarvan concreet op weg te helpen bij het maken van een digitaliseringsslag.

Praktische tips

De komende drie jaar gaat Digitaal Doen Zeeland actief aan de slag om Zeeuwse ondernemers te inspireren, stimuleren en hen digitalisering te helpen realiseren. Tijdens events, workshops en bedrijfsbezoeken deelt het platform kennis en krijgen ondernemers praktische tips waar ze direct mee aan de slag kunnen. Vanaf 2022 biedt Digitaal Doen Zeeland ook een programma aan waarin ze ondernemers begeleidt in de implementatie van nieuwe toepassingen.

MKB deal

Digitaal Doen Zeeland wordt mede mogelijk gemaakt door de MKB deal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met deze deal geven de initiatiefnemers, NV Economische Impuls Zeeland en Dockwize, een boost aan brede digitalisering van het mkb in de provincie Zeeland, met als doel de concurrentiekracht te behouden en schaalvoordelen beter te benutten. Het programma focust specifiek op drie terreinen: digitalisering, skills-ontwikkeling en innovatiestimulering.

Meer informatie 

Heb je het webinar gemist en wil je het terugkijken? Dat kan via https://www.digitaaldoenzeeland.nl/doe-ff-digitaal/. Meer informatie over Digitaal Doen Zeeland en aanmelden voor de verschillende evenementen? Kijk op: www.digitaaldoenzeeland.nl.

Bron: persbericht per mail
25-5-2021 | 08.39

Dit bericht delen