In Economie, Events3 mei 20223 Minuten

Dit zijn de finalisten van het Zeeuws Familiebedrijf 2022

De drie finalisten die kans maken op de felbegeerde titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2022 zijn bekend! Uit bijna […]

Zeeuws Familiebedrijf 2022

De drie finalisten die kans maken op de felbegeerde titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2022 zijn bekend! Uit bijna 100 nominaties zijn De Feyter Group, Grafisch Bedrijf Goes (GBG) en HermanWines door een selectiecommissie gekozen als de finalisten voor 2022. Deze bedrijven zijn geselecteerd, omdat zij als familiebedrijf veerkracht hebben getoond tijdens een steeds veranderende (economische) markt en hiermee hun flexibiliteit en innovatieve slagkracht hebben geëtaleerd.   

Historie  

De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award wordt jaarlijks uitgereikt om een Zeeuws familiebedrijf extra in het zonnetje te zetten. De award is in het leven geroepen nadat bekend werd dat Zeeland het grootst aantal familiebedrijven van Nederland heeft en daarmee een belangrijke spil vormt voor de Zeeuwse economie. In het verleden hebben Fraanje, Paree, Omoda, Sinkegroep, TMC wonen de award in ontvangst mogen nemen en tijdens de laatste editie in 2019 was de eer aan Wilthagen. De award wordt georganiseerd door Zeeland Business, Baker Tilly, Adriaanse van der Weel advocaten en Van Lanschot Kempen. Vanwege Corona restricties is er de afgelopen twee jaar geen uitreiking geweest.  

Veerkracht

De genomineerden konden door middel van een vragenlijst aangeven hoe zij veerkracht hebben getoond als bedrijf en op deze manier bestaansrecht hebben weten te behouden gedurende langere periode en/of tijdens diverse economische ontwikkelingen. Dit kan zijn vanuit de afgelopen “Corona” jaren, maar ook gedurende het gehele bestaan van de organisatie. Zo leverde GBG altijd veel voor evenementen en hebben zij tijdens de Coronaperiode succesvol de omslag gemaakt naar andere producties zoals verpakkingen en gift-boxen. Wijnhandel Herman moest gedurende de lockdown zijn wijnhandel sluiten en heeft toen zelf een complete online shop opgetuigd. Binnen 2 maanden zaten zij weer op de omzet van voor Corona. En heeft Feyter Group succesvol de omslag gemaakt in het leggen van het accent op servicewerkzaamheden in plaats van alleen op de verkoop, waardoor een solide basis voor het bedrijf is gecreëerd.

Stemmen

Dit jaar wordt de winnaar opnieuw bepaald door de vakjury en de publieksstemmen. De jury bestaat uit Jo-Annes de Bat (Provincie Zeeland), John Dane (HZ University of Applied Sciences) en Frank Wilthagen (winnaar in 2022). Naast het juryoordeel, mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriete familiebedrijf. Stemmen kan nog tot 15 mei via deze link. 

Award uitreiking 

Op donderdag 19 mei wordt in de Stadschouwburg Middelburg bekendgemaakt welke finalist de titel ‘Zeeuws Familiebedrijf van 2022 mag dragen en de award in ontvangst mag nemen. De organiserende partijen stellen gezamenlijk een prijzenpakket samen ter waarde van enkele duizenden euro’s. Het bijwonen van de uitreiking van de award is tevens mogelijk. Dit kan via zeelandbusiness.nl/zeeuwsfamiliebedrijfvanhetjaar. Hier kunt u ook alle informatie over het evenement vinden en hoe er gestemd kan worden.  

Dit bericht delen