In Events, Innovatie22 maart 20214 Minuten

De vijf genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs 2021 zijn bekend

Stem op jouw favoriete Pionier via ZeeuwsePioniersPrijs.nl De vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar zijn door de […]

Pioniersprijs

Stem op jouw favoriete Pionier via ZeeuwsePioniersPrijs.nl

De vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar zijn door de jury bekend gemaakt. Wie uiteindelijk op 26 maart de geldprijs en het bijbehorende kunstwerk krijgt uitgereikt wordt mede bepaald door stemmen van het publiek.

  1. Online container-boekingssysteem HelloContainer uit Goes, dat het boeken van een zeecontainer net zo makkelijk als het boeken van een vliegticket en ook de CO2-uitstoot per
    container inzichtelijk maakt.
  2. Jong en sterk groeiend bedrijf Q-Aviation uit Middelburg dat wereldwijd met succes opereert in de nichemarkt van productie en verkoop van high-end verlichting voor Helikopter-platformen.
  3. SugarFam uit Vlissingen, dat hippe hoesjes voor insulinepompjes maakt en verkoopt, waardoor het medische uiterlijk van de pomp wordt verkleind en het een kekke accessoire wordt.
  4. Webwinkel YourSurprise uit Zierikzee, dat in heel Europa succesvol in (gepersonaliseerde) cadeaus, groeit maar door.
  5. Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse, dat ambachtelijk uit Oosterscheldewater gewonnen zeezout produceert en verkoopt.

Dit zijn de vijf genomineerden die volgens de jury de afgelopen periode het meest hebben laten zien welke mooie Zeeuwse initiatieven er zijn. Zij hebben zich als pionier onderscheiden op het gebied van durf, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap en daarmee een positief beeld gegeven over onze provincie en de kansen die er in Zeeland zijn. De winnaar van vorig jaar is vleesvervanger-producent Meatless in Goes. Het Zeeuws Meisje #gelijkheid-project van Rem van den Bosch werd toen PublieksWinnaar.

Op vrijdagmiddag 26 maart wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. Vanwege corona is er dit jaar geen groots live Zeeuws Connectie-event met honderden bezoekers van binnen en buiten Zeeland, maar heeft men moeten kiezen voor een online editie. Tot die tijd kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen op wie zij vinden dat de winnaar zou moeten zijn van de €5.000,- prijzengeld, de oorkonde en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer. Dit kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

“De trots op Zeeland uitdragen door te laten zien wat hier allemaal voor moois gebeurt en de winnaar extra laten opvallen, dat is het doel van de prijs.”, zegt Frederik Sinke van De Zeeuwse Connectie. “Dat doen we al sinds 2013. En dat het event dit jaar online plaatsvindt is misschien juist wel een voordeel; nog meer Zeeuwen van buiten Zeeland kunnen zo bij het event aanwezig zijn. Eerdere winnaars Walhout Civil, Meatless, VitroPlus, OOS International, Zilte Academie en Appelaere hebben veel profijt gehad van deze exposure. Het prijzengeld, beschikbaar gesteld door de Zeeuwse Rabobanken en Rijkse Accountants & Adviseurs, is natuurlijk zeer welkom, maar vooral ook de media-aandacht blijkt erg waardevol voor de genomineerden en winnaar. En het levert direct goede Zeeland-reclame op.” Aldus Frederik Sinke.

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert op te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals de Zeeuwse Vacaturebank. Zij organiseren events in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Breda) en zijn actief op diverse social media. Eens per jaar organiseert men een event in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

 

Datum: 22-03-2021

Bron: Persbericht per mail

Dit bericht delen