In Facilitair17 augustus 20223 Minuten

Besparen op het verzenden van pakketten: het kan met ParcelParcel!

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat PostNL aangekondigd heeft de prijzen voor het verzenden van pakketten te gaan […]

Pakketjes verzenden

Het zal je wellicht niet ontgaan zijn dat PostNL aangekondigd heeft de prijzen voor het verzenden van pakketten te gaan verhogen. Alsof het leven al niet duur genoeg is, want alles lijkt zo ongeveer wel duurder geworden te zijn. Nu kun je binnen de eigen regio wellicht nog besparen door gebruik te maken van streekpost, maar als die vlieger niet opgaat voor jouw zending, moet je naar andere manieren zoeken om te besparen op verzendkosten. Die mogelijkheid is er: je pakket verzenden via ParcelParcel kan je een flinke besparing opleveren. We vertellen er meer over.

Hoe kan ParcelParcel goedkoper zijn?

Wellicht denk je nu dat ParcelParcel goedkoper is, omdat het een eigen vervoersdienst is die simpelweg efficiënter is ingericht. Dat is echter niet het geval. Als je gebruikmaakt van ParcelParcel, wordt jouw pakket ‘gewoon’ verzonden door gangbare vervoerders zoals DHL, FedEx, DPD en TNT. Wat ParcelParcel doet, is groot verzendcapaciteit inkopen bij deze vervoerders, waardoor men kwantumkorting krijgt. Van die kwantumkorting kun jij als klant meeprofiteren. Dat kan in sommige gevallen tot wel 70 procent schelen op de verzendkosten. Bij het aanmelden van je zending, krijg je de prijzen van verschillende vervoerders te zien en kun je zelf kiezen met welke vervoerder je jouw pakket wilt verzenden. Het is mogelijk om je pakket bij jou te laten ophalen door de vervoerder.

Profiteren van goede service

Als er één aspect is van vervoersdiensten waar klanten vaak ontevreden over zijn, dan is het de klantenservice. Vaak zijn ze moeilijk te bereiken, lossen ze je probleem niet voor je op en laten ze je zelf in onzekerheid over de status van je pakket. Hoe zit dat dan als je ook nog eens gebruikmaakt van een ‘tussenstation’ als ParcelParcel? Dan kun je erop vertrouwen dat de klantenservice van ParcelParcel zich optimaal inspant voor jou! Je kunt eenvoudig direct contact opnemen met supportspecialisten die jouw vraag zeer serieus nemen. Daarom zijn klanten van ParcelParcel juist erg tevreden over de service, en dat is goed terug te zien in de beoordelingen op TrustPilot.

 

Ook grote pakketten versturen kan via ParcelParcel. De verzendkosten hangen af van de afmetingen, het gewicht en de bestemming van het pakket dat je wilt versturen. Let daarbij op een eventueel verschil tussen het volumegewicht en werkelijke gewicht, want de vervoerder hanteert namelijk altijd het hoogste gewicht.  Verpak hetgeen je wilt verzenden daarom nooit in een te grote doos. Je kunt het volumegewicht berekenen met een speciale calculator op de website van ParcelParcel.

Dit bericht delen