In Marketing, Podcast22 maart 20224 Minuten

Begin jouw eigen podcast

Podcasts zijn anno 2022 enorm populair. Er is tegenwoordig over alle soorten onderwerpen wel een podcast beschikbaar. Was een podcast […]

Podcast

Podcasts zijn anno 2022 enorm populair. Er is tegenwoordig over alle soorten onderwerpen wel een podcast beschikbaar. Was een podcast vroeger voornamelijk populair onder jongeren, dan is dit tegenwoordig breed toegankelijk voor jong tot oud en van consument tot zakelijke markt.

Wat is een podcast?

Een podcast is een audio gerelateerde uitzending waar anderen naar kunnen luisteren. Een podcast kan bestaan uit een presentatie, interview of audio talkshow. Van de opnames kun je 1 of meerdere uitzendingen maken (bijvoorbeeld per onderwerp), maar jouw doelgroep dan naar kan luisteren. Een podcast kan diverse doeleinden hebben, van lering tot vermaak. Veel zakelijke podcasts zijn ingericht in het opdoen van inspiratie (delen van ondernemersverhalen), het delen van kennis of voor ontwikkelingsdoeleinden (persoonlijk, team, of bedrijfsmatig).

Waarom is een podcast zo populair?

Tegenwoordig wordt steeds meer online gedaan. In Coronatijd is het aantal virtuele meetings en events explosief gestegen en daarmee ook de bereidheid om op een andere manier jouw relevante content tot je te nemen.

Waarom zou je een podcast reeks beginnen?

Het grote voordeel van een podcast is dat je deze kunt opzetten en terugluisteren wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld in de pauze, onderweg naar je klant of tijdens het sporten. Daarnaast geldt jouw podcast nog steeds als unieke content. Zeker in Zeeland zijn podcasts nog een opkomend medium. Aan de luisterkant heb je een gigantisch bereik, maar aan de aanbodkant is dit in Zeeland nog beperkt. Je onderscheidt je op dit moment gegarandeerd van jouw concurrentie, wanneer je jouw lead of klant een podcast aanbiedt. Daarnaast kun je jouw podcast aanbieden via je eigen online kanalen of dit mooi combineren als aanvulling op je bestaande promotiecampagnes van tekst, foto of videocontent.

Waaruit bestaat een goede podcast?

Een goede podcast heeft een vaste intro en outro en een herkenbare visuele stijl. Zorg ervoor dat alle episoden van jouw podcast dezelfde stijl heeft op bijvoorbeeld Spotify podcasts. Qua inhoud kun je per podcast een ander onderwerp behandelen. Zorg er tevens voor dat jouw podcast niet te lang duurt. 7 tot 15 minuten per aflevering is vaak meer dan genoeg.

Hoe maak je een goede podcast?

Een podcast kun je zelf thuis doen of laten verzorgen door een specialist. Als je zelf thuis een podcast opneemt, houd er dan rekening mee dat je de juiste opname en audioapparatuur tot je beschikking hebt. Daarnaast zal je jouw podcast moeten voorzien van een rechtenvrije intromuziekje, intro en outro tekst en uiteraard de inhoud van de aflevering. Hiervoor zijn diverse editing tools online beschikbaar. Daarnaast kan je ervoor kiezen om hiervoor een specialist in te schakelen. Je kunt je podcast reeks dan vanuit een studio laten verzorgen en compleet laten editen. Meer informatie hierover vind je hier: In onze studio’s in Goes kunnen wij je compleet ontzorgen bij het verzorgen van jouw podcasts.
Wij kunnen op diverse manieren helpen met een professionele podcast. Deze variëren van het beschikbaar stellen van de podcaststudio, het editen van jouw opname tot het compleet faciliteren van jouw podcast, van concept tot realisatie en alle bijbehorende visuals. Ook het plaatsen op diverse gratis of betaalde podcastplatformen, zoals Soundcloud, Apple Itunes, Spotify of RSS.com behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Dit bericht delen