In Facilitair3 maart 20224 Minuten

4 manieren om energie te besparen op het werk

De meesten van ons weten hoe we thuis energie kunnen besparen, maar als het erom gaat het kantoor zuiniger te […]

Ideeen

De meesten van ons weten hoe we thuis energie kunnen besparen, maar als het erom gaat het kantoor zuiniger te maken, lijken we onze goede gewoonten te vergeten. Zelfs energie vergelijken om voor het goedkoopste contract te kiezen, vergeten Zeeuwse ondernemers regelmatig te doen! Omdat iedereen graag minder geld willen geven aan hun energieleverancier, dachten we dat we je 4 snelle en gemakkelijke manieren zouden geven om energie te besparen op het werk.

Verwarming

De temperatuur op kantoor is altijd een van de grootste discussies. Het is altijd of te warm of te koud. Maar wist je dat het slechts 1°C lager zetten van de thermostaat 8% aan verwarmingskosten bespaart, om nog maar te zwijgen van de bespaarde CO2-uitstoot. Welke temperatuur je ook kiest om je werkplek te houden, zorg ervoor dat je een efficiënte thermostaat hebt die de temperatuur in de kamer leest en verspilling van energie voorkomt. Zorg er daarnaast voor dat je gebouw goed geïsoleerd is om te voorkomen dat warmte onnodig ontsnapt.

Verlichting

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar energie besparen is meer dan alleen het licht uitdoen. Verlichting is namelijk goed voor 20 procent van al het energieverbruik. Voor bedrijven kan dit zelfs oplopen tot 35 procent van de totale elektriciteitskosten. Een simpele overstap van gewone gloeilampen naar led-verlichting kan niet alleen het welzijn in je kantoor ten goede komen (onderzoek toont aan dat ze het beste alternatief zijn voor natuurlijk licht), maar ze helpen ook het milieu. Dit komt omdat LED’s 100% recycleerbaar zijn dan andere lampen en 4 keer minder impact hebben op het milieu. Een andere snelle verandering van verlichting voor energiebesparing is de toevoeging van aanwezigheidssensoren. Deze kleine apparaten zijn ontworpen om de aanwezigheid van een persoon te detecteren en uit te schakelen als er niemand is, vergelijkbaar met bewegingssensoren.

Uitschakelen van apparaten

Een andere gemakkelijke manier om energie op het werk te besparen, is door alles uit te zetten dat niet ‘s nachts aan hoeft te staan. Zelfs als je computer de nodige updates uitvoert, moet je de monitor uitschakelen. Tot twee derde van de energie van een computer wordt daadwerkelijk door het scherm zelf gebruikt. Om dat in context te plaatsen: als je een computerscherm maar één nacht aan laat staan, kost dat genoeg energie om zes maaltijden in de magnetron te zetten. Hartstikke zonde natuurlijk, dus schakel zoveel mogelijk apparaten uit voordat je het bedrijfspand verlaat.

Betrokkenheid van werknemers

Als je dit leest, nemen we aan dat je al geïnteresseerd bent in het besparen van energie. Echter, zoals Michael Jordan ooit zei: “Talent wins games, but teamwork and intelligence win championships.” Een succesvolle energiebesparingscampagne heeft dus iedereen nodig! Wijs een specifieke persoon of personen aan om energiebesparingsinitiatieven te organiseren en te faciliteren, en organiseer vervolgens regelmatig teamgesprekken om hen te informeren en te betrekken. Voor je het weet heb je één grote energiebesparende kantoorfamilie en zul je zien aan je energierekening dat je inderdaad de kosten hebt weten te verlagen.

https://www.pricewise.nl/energie-vergelijken/  energie vergelijken

 

 

Dit bericht delen