In Personeel, Uitgelicht30 mei 20234 Minuten

Zit je carrière in het slop? Dankzij deze 5 tips kom je er weer uit

Ieder werkend persoon heeft periodes waarin het wat minder vlot loopt. De werkzaamheden kunnen gaan vervelen, misschien is er een […]

5 tips voor je carriere

Ieder werkend persoon heeft periodes waarin het wat minder vlot loopt. De werkzaamheden kunnen gaan vervelen, misschien is er een gebrek aan doorgroeimogelijkheden of het is simpelweg tijd voor iets anders. De stap zetten is echter niet makkelijk. De zekerheid van een vast inkomen is prettig. En belangrijk, bijvoorbeeld om je hypotheek af te lossen, je gezin te onderhouden en om in het weekend leuke dingen te kunnen doen. Ongelukkig zijn op je werk is echter niet gezond. Met deze 5 tips gaat op werkgebied de zon weer schijnen.

1. Denk in mogelijkheden (1)

Er zijn altijd genoeg redenen te bedenken om niet van baan te switchen. De al eerder genoemde zekerheid van werk en inkomen bijvoorbeeld. Een andere veelgehoorde reden is dat het prima is om te blijven zitten waar je zit. Het kan echter totaal geen kwaad om in mogelijkheden te denken. Dat kan op allerlei manieren. In Zeeland is genoeg werk, maar je kunt ook buiten de provincie zoeken, bijvoorbeeld in Noord-Brabant. Als je naar de vacatures van ASML kijkt, een bedrijf in Veldhoven, kan je droombaan er zomaar tussen staan. Daarnaast zorgt een nieuwe omgeving vaak voor vernieuwde motivatie.

2. Denk in mogelijkheden (2)

Allemaal leuk en aardig dat kijken naar een andere provincie, maar je gaat een koophuis niet zomaar opgeven, zeker niet als je kinderen in Zeeland naar school gaan en je familieleden en vrienden er wonen. Gelukkig wordt er tegenwoordig veel remote gewerkt. Steeds meer bedrijven ontdekken dat het vooral gaat om de kennis en niet om waar je woont. Voor Zeeuwen een uitgelezen kans om op Aegon vacatures te reageren. De kans is groot dat de functie grotendeels remote kan worden uitgevoerd. Die enkele keer dat je naar Amsterdam moet rijden, is wel te doen.

3. Terug naar school (1)

Het is onverstandig om impulsief je baan op te zeggen en wat anders te gaan doen. Dat kan wel, als de andere baan een verbetering is. Het is vaak een betere optie om nog even vol te houden en een cursus of korte studie te volgen. Aan vacatures is er namelijk geen gebrek. Als je het juiste papiertje niet hebt, kun je daarvoor zorgen. En check even of je huidige werkgever budget heeft voor opleidingen. Dan hoef je het misschien niet eens uit eigen zak te betalen.

4. Terug naar school (2)

Wat wilde je vroeger worden? En waarom ben je dat niet geworden? Op een bepaald moment kom je op een leeftijd dat je spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan. Ga in gedachten terug naar je schooltijd en volg je droom van vroeger. Daar is het namelijk nooit te laat voor.

5. In gesprek met je werkgever

Ook voor een werkgever is het niet fijn als je niet goed in je vel zit. Ga daarom met je baas in gesprek en stort je hart uit. Om te beginnen lucht het op. En daarnaast opent het wellicht diverse deuren.

Dit bericht delen