In Personeel9 september 20222 Minuten

Werken in de bouw iets voor jou?

De bouw is leuk en afwisselend. Je weet nooit hoe een dag eruit zal zien en je werkt meestal buiten. […]

Bouwvakkers

De bouw is leuk en afwisselend. Je weet nooit hoe een dag eruit zal zien en je werkt meestal buiten. Er zijn veel verschillende functies te vervullen in de bouwsector. Eén daarvan is Bouwplaatsmedewerker. In dit artikel lees je meer over het werken als bouwplaatsmedewerker en werken in de bouw. Bijvoorbeeld, wat doe je eigenlijk? Wij geven je het antwoord op die vraag.

Bouwplaatsmedewerker, wat houdt dat nou in?

Wanneer je als bouwplaatsmedewerker werkt, heb je een afwisselende baan waarin je taken assisteert en ondersteunt. Deze bouwprojecten kunnen zich in allerlei stadia bevinden. Je kent de bouwplaats op je duimpje en draagt bij aan een efficiënt verloop van het project. Het lezen van een bouwtekening is voor jou geen probleem en je bent goed op de hoogte van voorschriften en hoe je veilig en zorgvuldig met materialen moet werken.

Als bouwplaatsmedewerker moet je het leuk vinden om met je collega’s samen te werken en bij veel bouwactiviteiten betrokken te zijn. Als je enthousiast wordt van bouwprojecten, ben je hier aan het juiste adres. Je assisteert vaklui bij allerhande klussen. Bovendien heb je de nodige proactiviteit en oog voor detail om te zien waar je kan helpen. Als echte doorzetter ben je graag bezig. Het kan ook geen kwaad als je klantgericht bent, dat wordt vaak van je gevraagd.

Wat doe je als bouwopruimer?

Als bouwopruimer zorg je ervoor dat een bouwplaats schoon en opgeruimd blijft. Dit draagt bij aan de veiligheid in de bouw. Tijdens de werkzaamheden kun je bezig zijn met het opruimen van bouwafval en het verplaatsen van materialen, machines of gereedschappen. Denk bijvoorbeeld aan het afvoeren van restmaterialen en het scheiden van afval. Met je VCA-diploma en een rijbewijs kun je vaak direct aan het werk als bouwopruimer.

Op de bouw werken via Binckwerk

Als bouwplaatsmedewerker moet je het leuk vinden om met anderen samen te werken, bij veel bouwactiviteiten betrokken te zijn en over sterke organisatorische vaardigheden te beschikken. Als je op zoek bent naar een baan die je bezig houdt en waarin je je onderdeel voelt van een team, dan is Binckwerk misschien wel iets voor jou.

Dit bericht delen