In Tech, Uitgelicht5 januari 20232 Minuten

Waarom openstack ook voor ondernemingen belangrijk is

Als ondernemer wil je op vrijwel elk vlak relevant blijven. Indien je dit immers niet doet, zal je concurrentie een […]

Openstack

Als ondernemer wil je op vrijwel elk vlak relevant blijven. Indien je dit immers niet doet, zal je concurrentie een flinke inhaalslag maken en in het ergste geval zelfs voorbijstreven. Openstack is een van de relevante ontwikkelingen waar je als ondernemer vanaf moet weten. Wil jij graag weten waarom openstack ook voor onderneming belangrijk is? Dan zit je met deze blog zeker goed! Je leert hier namelijk de verschillende redenen kennen waarom openstack zeker niet onderschat mag worden.

Schaalbaar
In de eerste plaats is openstack een schaalbaar platform. Dit houdt in dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk verbruikt, in plaats van een vaste prijs per gebruiker of systeem. Hierdoor wordt er op de kosten bespaard en zijn de kosten inzichtelijk. Dit is dan ook zeker een belangrijk aspect wat betreft openstack, als het gaat om ondernemingen.

Redundant
Ten tweede is openstack ook een redundant platform. Indien er problemen optreden, wordt het bewuste systeem automatisch doorverwezen naar een ander systeem. Op deze manier blijft de organisatie altijd online en is data absoluut veilig. Dat is uiteraard van groot belang als het gaat om ondernemingen. Bovendien is het ook een van de vele redenen waarom openstack zo populair is. Onderschat dan ook zeker niet dit aspect van openstack.

Open Source
Tot slot staat openstack ook bekend om zijn open source karakter. Dit houdt in dat het platform volledig transparant is en er geen verdekte kosten ontstaan. Ook op deze manier worden dus weer kosten bespaard, waardoor openstack voor ondernemingen een interessante optie is. Bovendien staat openstack ook bekend om de vele mogelijkheden wat betreft het aanpassen van applicaties. Op deze manier kun je als organisatie eenvoudig meegaan met de ontwikkelingen op IT-vlak.

Al met al is openstack dus zeker een interessante optie voor elke onderneming, die graag met de nieuwste technologische trends meegaat. Het is schaalbaar, redundant en daarnaast ook nog eens erg transparant. Wat wil je nog meer als ondernemer? Probeer openstack eens uit en ervaar de voordelen. Wij wensen je alvast veel succes met het toepassen van openstack voor jouw onderneming.

Dit bericht delen