In Facilitair, Tech27 juni 20224 Minuten

Waar let je op bij het afsluiten van zakelijk internet?

Is het tijd om een zakelijk internet abonnement te nemen, of wil je je huidige abonnement onder de loep nemen? […]

Pexes Karolina Grabowska

Is het tijd om een zakelijk internet abonnement te nemen, of wil je je huidige abonnement onder de loep nemen? In dit artikel geven we een aantal tips over waar je op kunt letten, zowel als groot bedrijf en als freelancer zijnde.

Vergelijken van zakelijk internet

Om je winst te vergroten kun je een hogere omzet realiseren, maar je kunt ook kijken of je op kosten kunt besparen. Voor veel bedrijven loont het om het zakelijk internet abonnement eens onder de loep te nemen, want de kans is groot dat het goedkoper kan. Veel providers geven namelijk een flinke welkomstkorting aan nieuwe klanten, die in het eerste (half) jaar oploopt tot wel 50%. Soms krijg je ook nog extra welkomstcadeaus, zoals wifi-boosters. Je hoeft gelukkig niet alle aanbieders af te struinen, want je kunt heel eenvoudig zakelijk internet vergelijken via de vergelijkingssite ProviderCheck. Die toont jou alle deals die mogelijk zijn op het betreffende adres.

Geen dag zonder internet

Natuurlijk kun je het als bedrijf niet hebben als je een dag zonder internet zit. Gelukkig is daar de overstapservice, wat wil zeggen dat je nieuwe provider ervoor zorgt dat de afloop van je huidige abonnement en de ingang van je nieuwe abonnement perfect op elkaar aansluiten. Zij zeggen vaak zelfs je huidige abonnement op, zodat dat overstappen erg eenvoudig is. Ze doen er immers alles aan om het jou gemakkelijk te maken om bij hen klant te worden.

Sneller internet op de werkplek

We leven in een tijd waar internet intensiever gebruikt wordt als ooit tevoren. Van veelvuldig videobellen sinds de coronacrisis, tot het gebruik van wifi-printers en andere smart tools zoals verlichting en beveiliging, het netwerk krijgt het flink te verduren. Dat kan ertoe leiden dat sneller internet binnen het bedrijf gewenst is. Mogelijk is glasvezel internet op jouw locatie mogelijk. Dat check je dan ook snel via de vergelijker. Bij glasvezel geniet je van een stabiele verbinding waarbij upload- en downloadsnelheid altijd gelijk zijn.

Voordelen van zakelijk abonnement

Wanneer je specifiek kiest voor een zakelijk internet abonnement dan geniet je van een aantal voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld vaak toegang tot 24/7 support, zodat je met al je vragen direct terecht kan. Daarnaast worden maatwerkoplossingen geboden. Denk aan een vast IP-adres en services voor back-ups en veiliger internetten met antivirus en firewall diensten. Heb je een shop? Dan kun je zelfs bij je provider terecht voor het opzetten van veilige pinbetalingen. Ook VoIP telefonie behoort tot de mogelijkheden. De kosten van het zakelijk internetabonnement zijn aftrekbaar en de btw is terug te vragen.

Ook particulier internet mogelijk

Zakelijke abonnementen zijn relatief gezien duurder dan particuliere abonnementen (al komen ze onder de streep dichter bij elkaar te liggen door de btw-aftrek). Je kunt bijvoorbeeld als freelancer die veel thuis werkt ook een particulier abonnement afsluiten. In dat geval mag je het zakelijke gedeelte aftrekken, maar het lastige hieraan is, is dat het boekhoudkundig gezien lastig is, omdat je het deels dan ook privé gebruikt. Veel particulieren combineren internet en tv voor extra korting, maar het tv-gedeelte mag je dus niet aftrekken.

 

Toch kan een particulier internet abonnement voor thuiswerkers voordeliger zijn, zelfs zonder de btw-aftrek. Dat komt door de lagere prijzen in combinatie met aantrekkelijke voordelen in combinatie met tv: je krijgt bijvoorbeeld een gratis abonnement op een streamingsdienst cadeau. Maak voor jezelf een rekensom en overleg eventueel met je boekhouder. In de vergelijker ProviderCheck kun je namelijk zowel de zakelijke als de particuliere internet abonnement prijzen vergelijken.

Dit bericht delen