In Facilitair, Tech24 november 20223 Minuten

Snel en veilig overal online

Als MKB’er wil je zowel zakelijk als privé goed internet. Altijd bereikbaar zijn, werken waar je maar wil en vooral […]

KPN XL

Als MKB’er wil je zowel zakelijk als privé goed internet. Altijd bereikbaar zijn, werken waar je maar wil en vooral weten dat je gegevens veilig zijn. KPN XL in Goes kan daarbij helpen. “Wij zijn goed in het voorkomen”, zegt vestigingsmanager Michel van Tilborg.

De KPN XL-vestiging is gevestigd in De Poel, midden tussen de bedrijvigheid. “Binnenkort beginnen we met het aanleggen van glasvezel op de industrieterreinen om ons heen”, vertelt Michel. “Daarmee beschikken onze klanten straks over een bedrijfszeker netwerk met hoge up- en download-snelheid.” In de winkel zelf is veel ruimte ingericht voor de zakelijke klant. “Onze storingsdienst en klantenservice kunnen veel online en telefonisch oplossen, maar klanten lopen ook nog regelmatig binnen met hun smartphone. Iedereen doet tegenwoordig alles op z’n telefoon, van Digi-D tot bankzaken, dus dan moet die het wel doen. Daarom zeg ik vaak: bewaar toch maar je oude laptop, voor het geval je telefoon uitvalt.”

Altijd operationeel
Speciaal voor ondernemers bestaat KPN EEN MKB, met internet, vast en mobiel bellen en zakelijke tv. “Daarbij hoort een modem met simkaart, zodat je altijd operationeel blijft, ook als de wifi uitvalt.  En je kunt vast en mobiel bellen integreren via een app, zodat je geen gesprek hoeft te missen.” In plaats van een eigen telefooncentrale in je meterkast, verloopt al het telefoonverkeer via de cloud, waar ook alle bedrijfsgegevens worden opgeslagen. Dat is handig, maar werken in de cloud is ook gevoelig voor cyberaanvallen. Daarom biedt KPN EEN MKB standaard Extra Veilig Internet (EVI).

Bedrijfscontinuïteit
“EVI beschermt je tegen onveilige websites en links”, legt Michel uit. “Want de gevolgen van een cyberaanval kunnen groot zijn. Zoals verstoring van de bedrijfscontinuïteit wanneer hackers systemen stilleggen, verlies van waardevolle gegevens of bedrijfsgeheimen, reputatieschade of zelfs aansprakelijkheid voor schade bij zakenpartners.”

Tips
Michel heeft tips voor elke ondernemer en consument: “Apple en Samsung hebben een eigen systeem, dat al je wachtwoorden onthoudt en sterke wachtwoorden aanmaakt. Gebruik ook waar mogelijk altijd twee-factor authenticatie! Maar vooral: let op wat je aanklikt, gebruik antivirussoftware en beveilig je wifi! Heb je vragen, kom dan bij ons langs in de winkel.

Auteur: Linda Hemmers

Fotogaaf: Jan de Carpentier

Dit bericht delen