In Dienstverlening, Finance10 december 20215 Minuten

Samen komen we verder

Baker Tilly Niets is fijner dan een open en eerlijke relatie met je klanten. Dat is de ervaring van Rudi […]

Team

Baker Tilly

Niets is fijner dan een open en eerlijke relatie met je klanten. Dat is de ervaring van Rudi de Munck, partner bij Baker Tilly (BT). Zo’n relatie heeft hij met Tummers in Hoogerheide: “Door te sparren dragen wij bij aan onze gezamenlijke ontwikkeling.”

De internationaal werkende Tummers Groep begon in 1976 als onderhoudspartner voor de lokale aardappelindustrie. Inmiddels bestaat de organisatie uit drie bedrijven en is marktleider in productielijnen voor de aardappelverwerkende industrie. Daarnaast is de groep een toonaangevende expert in droogtechnieken en plaatbewerking. De laatste jaren is de organisatie flink gegroeid, tot 175 medewerkers in vaste dienst en een flexibele schil. Kenmerkend voor de werkwijze van Tummers is de informele sfeer en het aanbieden van totaaloplossingen voor relaties.

Verduurzamen

Eigenaar-directeur Erwin Tummers: “We willen ook maatschappelijk onze bij dragen leveren. Op dit moment zijn we bij voorbeeld bezig met het verduurzamen van de Tummers Groep. Hierbij kijken we niet alleen naar onze eigen processen, gebouwen en machines, maar ook naar de proceslijnen die we aan de klant leveren.” Baker Tilly is betrokken bij de fiscale afhandeling van innovatiesubsidies voor de verduurzamingsplannen. “Wij hebben een groot deel van de ontwikkeling van Tummers meegemaakt”, vertelt Rudi de Munck. “Van een klein familiebedrijf tot mondiale marktleider. Daarom kunnen we goed en kritisch met elkaar sparren, meedenken over ontwikkelingen en de organisatie hier en daar aanscherpen. Ik ben er trots op dat Tummers onze klant is.”

Bedrijfsoverdracht

Baker Tilly adviseert en ondersteunt Tummers op vele terreinen, zegt Esther van der Male (Manager Audit). “Bij voorbeeld bij internationale samenwerking, advisering rondom salarissen, btw en ICT.” Rudi en Erwin noemen als voorbeeld de bedrijfsovername in 2016, toen Erwin zijn vader opvolgde. “BT trad hierbij op als sparringpartner en hield tijdens de overdracht rekening met de onderlinge belangen en emoties. Uiteindelijk is hierdoor de overname soepel en in ieders belang verlopen.”

Intensieve samenwerking

Net als Tummers biedt ook BT-totaaloplossingen, zegt Rudi. “Na de overdacht is Tummers flink gegroeid. Het is een prachtig bedrijf dat zich blijft ontwikkelen en er heerst een open cultuur, zowel intern als naar ons. Daardoor kunnen wij de beste ondersteuning bieden en komen we samen verder. Wij kijken niet alleen met onze accountants naar het bedrijf, maar ook met de IT-specialist, de personeelsadviseur en de belastingadviseur. Mensen die de onderneming kennen en begrijpen werken samen: iedereen is op de hoogte van de actuele ontwikkelingen bij Tummers.” Ook de jaarlijkse controle wordt uitgevoerd door een geïntegreerd team. Bovendien is er vooraf intensief contact met CFO Richard de Bekker, om de belangrijkste knelpunten tijdig af te stemmen. “Dan kan de controle zelf snel worden afgerond.”

Een stuk gemakkelijker

Dat persoonlijke contact maakt het leven voor de CFO een stuk gemakkelijker, aldus Richard. “De lijntjes zijn kort. Als ik iets niet zeker weet en zaken hebben mogelijk een grote impact, schakel ik vooraf even met Baker Tilly.” Ook de loonverwerking is efficiënter sinds Tummers gebruikmaakt van een door BT geadviseerd softwarepakket. “Eerst deden we dat zelf, maar door het uit te besteden

kunnen we nu sneller en efficiënter werken met een papierloos systeem en geïntegreerd medewerkersportal. Bij vragen overleggen we met de loonspecialist van Baker Tilly.”

Alles onder controle

Eigenlijk is er wekelijks wel een keer contact tussen Tummers en BT, vertelt Erwin: “Recentelijk veel op het gebied van sociale zekerheid, regels over de arbeidstijden of administratieve verplichtingen. We werken over de hele wereld en overal zijn de regels anders. Om risico’s te vermijden, overleggen we liever even met een specialist bij BT.” En die contacten leidt tot tevredenheid over en weer. Rudi: “Als kantoor zoek je de klanten die bij je passen en Tummers is zo’n klant.” Erwin: “Voor ons is het fijn dat we samen met BT alles onder controle hebben. Ik lig niet wakker van een mogelijke audit, omdat ik weet dat alles in orde is.”

 

www.bakertilly.nl

Telnr. 0113 242 000

Goes

Auteur: Liesbeth Mallekote

Fotografie: Ruben Riebens

 

Dit bericht delen