In Finance, Innovatie, Inspiratie, Tech17 augustus 20216 Minuten

Ontdek hier alles over crypto staking

In ieder land wordt er betaald met geld. Overal zie je verschillende valuta verschijnen. Tegenwoordig is er een nieuwe ontwikkeling […]

Bitcoin

In ieder land wordt er betaald met geld. Overal zie je verschillende valuta verschijnen. Tegenwoordig is er een nieuwe ontwikkeling gaande. Op het nieuws heb je het vast al eens voorbij zien komen. Dit fenomeen is namelijk de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet zonder een reden. Het gaat dan over crypto. Crypto is eigenlijk niets anders dan een online valuta. Deze crypto kan je kopen met geld zoals de euro en dan ook weer daarvoor verkopen. Het is ook niet zo heel gek dat crypto enorm populair is, want de mogelijkheden die er zijn liegen er niet om. Zo zijn er meerdere voorbeelden te vinden van mensen die miljonair zijn geworden door op tijd te zijn begonnen met investeren in crypto. Als je weet dat dit mogelijk is, dan is het al meteen een stuk interessanter geworden om te investeren in crypto. Er speelt echter nog veel meer bij crypto dan je in eerste instantie zult denken. Op verschillende manieren kan je namelijk aan geld komen door crypto.

Niet staken op het werk, maar staken bij crypto

Bij het horen van het woord staken zul je waarschijnlijk niet in eerste instantie aan crypto denken. Je denkt dan eerder aan staken bij het werk. Het is dan ook niet zo heel erg raar als je jezelf nu afvraagt: ‘wat is crypto staking?’. Gelukkig is het niet heel erg moeilijk om uit te leggen wat een staking bij crypto precies is. Je doet eigenlijk niets anders dan de crypto vasthouden in je wallet. Het is eigenlijk een beetje te vergelijken met het hebben van geld op je spaarrekening. Net als bij geld op je spaarrekening krijg je bij het vasthouden van crypto rente over de coins die je hebt. Het is afhankelijk van welke crypto je hebt hoe de rente precies in elkaar zit. Over het algemeen is het zo dat de rente in de vorm van crypto wordt uitgekeerd. Daarnaast is het ook handig om te weten dat je niet alle crypto kunt staken.

Platform om te handelen in crypto

Crypto kan je niet uit de lucht plukken. Om in crypto te kunnen handelen heb je een platform nodig. Er zijn enorm veel van deze platformen te vinden. Deze platformen noemen we ook wel een broker of crypto exchange. Veel van die brokers zijn buitenlands, wat dus wil zeggen dat alles in het Engels gaat. Gelukkig is er ook een Nederlandse broker te vinden. Het gaat dan om de broker Bitvavo. Hier gaat alles in het Nederlands en er is een ruim aanbod aan crypto. Nog mooier misschien is het feit dat je erg lage transactiekosten hebt bij Bitvavo. Als je graag crypto wilt staken dan ben je daarvoor ook op de juiste plek bij Bitvavo. Voor Nederlanders dus een erg handige site.

Zoek een alternatief voor al het geld op je bankrekening

Het is een ontwikkeling waar eigenlijk niemand blij mee is, maar toch is het zover gekomen. Je moet tegenwoordig bij bijna iedere Nederlandse bank rente betalen als je er een erg groot bedrag wilt stallen. Dit wil dus zeggen dat je moet betalen voor het feit dat je geld wilt bewaren bij de bank. Nu heeft bij lange na niet iedereen een groot vermogen op zijn of haar bankrekening staan, maar voor degenen die dat wel hebben is het erg vervelend. Als je bijvoorbeeld door crypto veel geld hebt verdiend dan kan je dus op het punt komen dat je moet betalen voor het bewaren van je geld. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven te vinden. Je hoeft je geld namelijk niet alleen maar op de bank te laten staan, want met het geld kan je ook genoeg andere dingen doen. Het hoeft natuurlijk niet, maar het zoeken van een alternatief is nog niet zo’n gek idee.

Een succesvolle investering in crypto

Je zult misschien denken dat het investeren in crypto niet zo heel bijzonder is. Platform uitzoeken, crypto kopen en crypto weer verkopen. Het klinkt niet heel moeilijk, maar er komt toch veel meer bij kijken dan je zult denken. Om van een succesvolle investering in crypto te kunnen spreken is er namelijk nog veel meer nodig dan alleen de punten die hiervoor zijn benoemd. Succesvol investeren in crypto is voor iedereen mogelijk, maar je moet dan wel heel goed weten waar je precies mee bezig bent. Er zijn voorbeelden genoeg van succesvolle investeringen in crypto, dus waarom zou een succesvolle investering in crypto bij jou niet lukken?

17/8/2021 | 19.52

Dit bericht delen