In Personeel, Webinar26 november 20213 Minuten

Online Crossborder congres groot succes!

Samen blikken we terug op een geslaagd online Crossborder congres afgelopen dinsdag met in totaal bijna 250 aanmeldingen! Het event werd georganiseerd […]

Online Crossborder

Samen blikken we terug op een geslaagd online Crossborder congres afgelopen dinsdag met in totaal bijna 250 aanmeldingen!
Het event werd georganiseerd door Zeeland Business in nauwe samenwerking met Eures Scheldemond.

Het Crossborder Congres had als thema “de toekomst is samen” met als kernboodschap: hoe kunnen we elkaar aan beide kanten van de grens versterken. Een snelgroeiende economie in combinatie met een bijzonder krappe arbeidsmarkt vereist de nodige creativiteit en uitdagingen aan zowel de Nederlandse als Vlaamse kant van de grens.

Het congres bestond uit een tweetal talkshowrondes met diverse sprekers en een keynote van Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist. De avond werd op een humoristische manier onderbroken door de snelle en gevatte online nieuwsshow van De Speld Live.

Toine Witters, Landelijk EURES Manager Werkgeversdienstverlening, benoemt de GrensMatch app als innovatieve tool om in de grensstreek vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Werkgevers en werkzoekenden kunnen een gratis profiel aanmaken op www.grensmatch.nl. GrensMatch is tevens te downloaden in de app store.

Talkshowgast Freddy van Malderen directeur VDAB: “Vlaanderen en Nederland spelen met dezelfde problematiek en daarin zitten juist de grensoverschrijdende, gezamenlijke kansen. Ik heb niet de illusie dat het probleem aan weerszijden van de grens heel anders is, maar ik ben ervan overtuigd dat een goede samenwerking toegevoegde waarde kan leveren om problemen op te lossen. Zo zie ik datde opleidingsmogelijkheden veel verschillen. De VDAB heeft bijvoorbeeld eigen opleidingscentra en docenten. De landsgrens vormt nu nog een drempel voor samenwerking. Dat moet anders kunnen.” Opleiden wordt volgens hem het nieuwe rekruteren.

Ook Daan Schalck CEO van North Sea Port ziet in een samenwerking van alle partijen de enige mogelijkheid om de uitdagingen van vandaag de dag aan te gaan. “North Sea Port is een grensoverschrijdende organisatie en haven, dus voor ons is grensoverschrijdend samenwerken een vanzelfsprekendheid en noodzaak. North Sea Port wil de connector zijn die deze samenwerking stimuleert en mogelijk maakt. Niet alleen tussen de bedrijven in ons werkgebied, maar ook tussen overheden.

Bekijk het volledige interview hier: https://www.youtube.com/watch?v=7OLKIBVySUc

Trendwatcher/Futurist Richard van Hooijdonk over de toekomst van werk met een inspirerende lezing over de impact van nieuwe technologie op ons leven, werken en ondernemen. Iets wat wij met ze alle de komende jaren alleen maar meer gaan zien veranderen.

Dit bericht delen