In Transport & industrie19 januari 20232 Minuten

MMPS: taxidienst voor de wilde vaart

Zeeschepen die een nieuwe bemanning of een lading vers eten en drinken nodig hebben, kunnen sinds vorig jaar een beroep […]

MMPS Taxidienst

Zeeschepen die een nieuwe bemanning of een lading vers eten en drinken nodig hebben, kunnen sinds vorig jaar een beroep doen op Minderhoud Maritime & Port Services (MMPS B.V.). Vanuit de Binnenhaven in Vlissingen is dat snel geregeld.

MMPS bestaat sinds mei 2021 en is een nieuw onderdeel van Minderhoud Techniek, dat al enkele jaren werkt vanuit de Vlissingse Binnenhaven. “Dus we zijn een jong bedrijf, maar wel met jarenlange kennis en ervaring in de maritieme wereld”, vertelt Lenny Gerards van MMPS. De onderneming beschikt over tenderboot de Zeemeeuw, die schepen op zee met uiteenlopende diensten ondersteunt.

“We zijn in feite een soort taxidienst voor de wilde vaart”, legt Lenny uit. “Wij brengen met de Zeemeeuw nieuwe bemanning, pallets met eten en drinken, reserveonderdelen, ladingcontroleurs of monteurs, wat ze maar nodig hebben. Wij hebben in principe zelf geen contact met de schepen, maar worden onder meer ingeschakeld door agentschappen in Vlissingen, Terneuzen of Antwerpen. Zij regelen wat er nodig is en wij brengen het richting de Steenbank of de Wandelaar op de Noordzee of naar een van de ankerplaatsen op de Westerschelde.”

Als onderdeel van Minderhoud Techniek kan MMPS gebruikmaken van dezelfde kennis, techniek en mensen. “De Zeemeeuw ligt voor de loods van Minderhoud Techniek. Dus als er veel spullen moeten worden geladen, schakelen we de daar aanwezige mannen en de heftrucks in.” Wanneer op een schip een noodreparatie moet worden uitgevoerd, kan Bas Minderhoud een van zijn werknemers meesturen. “Zo kunnen we ook een reparatieservice op zee aanbieden.”

Minderhoud Techniek beschikt over acht vaste krachten en een aantal zzp’ers en verricht onder meer las- en onderhoudswerk voor de visserij, zandzuigers en zeeslepers. Daarnaast is Minderhoud Techniek huisaannemer van DOC (Dutch Offshore Contractors), doet het bedrijf onderhoudswerk aan kranen en maakt het zinkerleidingen voor zandsuppleties. “Wat voor klus het ook is, wij zoeken altijd een oplossing.”

logo mmps

www.mmps.nl | T. +31 (0) 652 826 759 | Vlissingen

Auteur: Liesbet Mallekoote
Foto: Johan Katerberg

Dit bericht delen