In Sales & Groei, Transport & industrie3 juni 20222 Minuten

Liftal breidt uit richting Rotterdam

Liftal Hijstechniek is sinds kort niet alleen actief in de Zeeuwse kanaalzone, maar ook in de regio Rotterdam. Het Vlissingse […]

Liftal

Liftal Hijstechniek is sinds kort niet alleen actief in de Zeeuwse kanaalzone, maar ook in de regio Rotterdam. Het Vlissingse bedrijf nam op 1 oktober Damen Hoisting in Schiedam over. De overname betekent voor Liftal een strategische uitbreiding richting de Rotterdamse havens.

Liftal Hijstechniek is expert op het gebied van testen en certificeren van hijs- en hefwerktuigen voor maritieme toepassingen, de offshore olie- en gasindustrie, windindustrie, industriële markten en de bouwsector. Liftal heeft veel grote chemische bedrijven in de Zeeuwse kanaalzone onder de vaste klanten. “We voeren onder meer 24/7 tests uit voor scheepswerven en scheepsagenten. Doordat wij keuren en testen op locatie, hoeven bedrijven hun equipment minder lang te missen. Dat bespaart tijd en geld”, vertelt Hans Hirdes, manager bij Liftal.

Liftal onderscheidt zich door het goed opgeleide personeel. “Daarmee lopen we echt voor op de markt”, legt Hirdes uit. “We hebben vijftien gecertificeerde inspecteurs en zijn een volwaardig EKH-keurbedrijf. Doordat al onze medewerkers keurmeester zijn, bieden we niet alleen hoge kwaliteit, maar zijn onze mensen ook flexibel inzetbaar. Op locatie kunnen ze heel autonoom werken.”

Daarnaast heeft Liftal een keur aan hijs- en hefmaterialen op voorraad en een moderne werkplaats voor onderhoud en reparaties. “Zo kunnen we altijd snel schakelen.” Met vestigingen in Vlissingen-Oost, Rilland en het Belgische Temse is Liftal een full service specialist in hef- en hijstechniek in Zuidwest-Nederland, Antwerpen, de Kanaalzone Gent-Terneuzen en de Belgische zeehavens.

En recent is daar met de overname van Damen Hoisting de regio Rotterdam bijgekomen. Vanuit Schiedam bedient het bedrijf klanten uit verschillende markten die complementair zijn aan de bestaande klantenkring van Liftal. “Geografisch is de overname van Damen Hoisting een mooie aanvulling op ons huidige werkgebied”, zegt Hirdes. “Bovendien biedt de regio Rotterdam door de aanwezigheid van scheepvaart, offshore, wind en grote industrie veel potentie om onze activiteiten verder uit te breiden.”

Auteur: Liesbet Mallekoote
Fotograaf: Liftal Hijstechniek

Dit bericht delen