In Events19 april 20215 Minuten

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent voor alle Zeeuwse HR- betrokkenen.

Samenwerken en kennis delen om de Zeeuwse arbeidsmarkt te versterken. Al meer dan 300 deelnemers. HR Netwerk Zeeland ging vorig […]

HR NZ

Samenwerken en kennis delen om de Zeeuwse arbeidsmarkt te versterken.

Al meer dan 300 deelnemers.

HR Netwerk Zeeland ging vorig jaar live met haar online kennis-platform om Zeeuwse HR- betrokkenen met elkaar te verbinden en kennis uit te wisselen. Inmiddels hebben al ruim 300 leden zich aangesloten. Daarom vindt de organisatie het tijd om die leden nader met elkaar te laten kennismaken, tijdens een speciaal HR Netwerk Zeeland-event op dinsdagmiddag 11 mei.

“We zien dat er echt al goed gebruik wordt gemaakt van het platform, boven onze verwachting. Het heeft al mooie resultaten opgeleverd en deelnemers echt hulp geboden.” vertelt Hans Scheers van Xapax, een van de initiatiefnemers. “Het toont aan dat er behoefte is aan laagdrempelige kennisuitwisseling op HRM-gebied. Dat is precies waarvoor het initiatief is opgestart: samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HRM-vraagstukken. Zo kunnen we samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan. Persoonlijk kennismaken helpt om de drempel voor contact nóg wat verder te verlagen. Maar omdat persoonlijk contact vanwege corona nu niet mogelijk is, hebben we besloten om ons eerste event online te doen. We hebben een hele mooie oplossing gevonden om de onderlinge kennismaking op een leuke manier te ondersteunen, samen met Zeeland Business die het event voor ons verzorgt.”

Voor wie?

Het event is toegankelijk voor leden van HR Netwerk Zeeland. Aanmelding kan via www.HRNetwerkZeeland.nl en is helemaal gratis.

Het kennis-platform is er voor leden die HR-vragen willen stellen of willen helpen bij het beantwoorden ervan. Het netwerk is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor HRM. Dus juist ook mensen die binnen een kleinere organisatie ‘HR erbij doen’ vanuit hun administratieve, management of financiële rol. Zij zijn van harte welkom om ook gratis lid te worden en de vruchten te plukken van wat hun collega’s weten. Aan de hand van kennis- en interessegebieden is er heel gericht hulp te vinden en kan men ook met anderen projecten opstarten. Een belangrijke voorwaarde voor succes is een goede balans tussen halen & brengen: er wordt verwacht dat leden naast het aandragen van hun eigen vraagstukken ook andere leden helpen bij onderwerpen waar ze juist wel verstand van hebben.

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van een groep HRM-ers vanuit diverse Zeeuwse organisaties en is mede mogelijk gemaakt door een opstartsubsidie vanuit de Provincie Zeeland. De basis werd al in 2019 gelegd. Toen kwam een groep enthousiaste Zeeuwen uit bedrijfsleven en overheid bij elkaar tijdens een groot HR-event in de Timmerfabriek in Vlissingen. Hier werden workshops gehouden, werd kennis gedeeld en stond netwerken centraal. Men zag toen al de toegevoegde waarde van een sector-overstijgend Zeeuws HR-netwerk.

Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken, om samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te kunnen; dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Offline, maar vooral ook online. HR Netwerk Zeeland is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor HRM bij een in Zeeland gevestigde werkgever én een goede balans hanteert tussen halen & brengen. Meld je gratis aan via: www.HRNetwerkZeeland.nl

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van diverse Zeeuwse HRM-ers, werkgevers en organisaties, wordt uitgevoerd vanuit een stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zeeland. Het Kernteam bestaat uit: Brenda Bosman (Vermeer), Jim Goedhart (ZeeuwseVacaturebank.nl), Eva Jeremiasse (Eva Projecten & Advies), Hans Scheers (Xapax), Ingmar Van Leerzem (UWV), Dorinda Verhage (Werken voor Zeeland) & Kyra Verstijnen (Zeeuwland & Zuidwest Samenwerkt).

 

Bron: Persbericht HR Netwerk Zeeland

Datum: 19-04-2021

Dit bericht delen