In Innovatie, Start-ups11 januari 20215 Minuten

HR Netwerk Zeeland van start

Nieuw kennis-platform helpt Zeeuwse werkgevers onderling op gebied van HRM-vraagstukken. Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van […]

Kennis platform

Nieuw kennis-platform helpt Zeeuwse werkgevers onderling op gebied van HRM-vraagstukken.

Samenwerken, kennis delen en elkaar helpen op het gebied van HR-vraagstukken, om samen beter de uitdagingen op de Zeeuwse arbeidsmarkt aan te kunnen; dat is het doel van HR Netwerk Zeeland. Het onlangs gelanceerde kennis-platform is nu echt beschikbaar voor leden die HR-vragen willen stellen of willen helpen bij het beantwoorden ervan. HR Netwerk Zeeland is er voor iedereen die betrokken is bij of verantwoordelijk is voor HRM bij een in Zeeland gevestigde werkgever. Ook mensen die binnen een kleine organisatie ‘HR erbij doen’ vanuit hun administratieve, management of financiële rol zijn juist van harte welkom om ook gratis lid te worden en de vruchten te plukken van wat hun collega’s weten.

Snelheid en laagdrempeligheid zijn van belang, daarom vinden de meeste activiteiten online plaats. Maar zodra het weer mogelijk is, zullen er voor leden ook periodiek offline events en kennissessies worden georganiseerd waar elkaar ontmoeten en netwerken maar zeker ook kennis delen centraal staat. Een ander belangrijk aspect is een goede balans tussen halen & brengen: er wordt verwacht dat leden naast het aandragen van hun eigen vraagstukken ook andere leden helpen bij onderwerpen waar ze juiste wel verstand van hebben. Aan de hand van kennis- en interessegebieden kunnen leden elkaar benaderen: van welke HR-onderwerpen heb jij verstand, waar kun jij juist hulp van anderen bij gebruiken en over welke onderwerpen wil je op de hoogte gehouden worden?

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van een groep HRM-ers vanuit diverse Zeeuwse organisaties, wordt verzorgd vanuit een stichting en wordt mede mogelijk gemaakt door een opstartsubsidie van de Provincie Zeeland. De basis werd al in 2019 gelegd. Toen kwam een groep enthousiaste Zeeuwen uit bedrijfsleven en overheid bijeen tijdens een groot HR-event in de Timmerfabriek in Vlissingen. Hier werden workshops gehouden, werd kennis gedeeld en stond netwerken centraal. Men zag toen al de toegevoegde waarde van een sector-overstijgend Zeeuws HR netwerk. Nu is het er en kan men zich aanmelden via www.hrnetwerkzeeland.nl.

HR Netwerk Zeeland is een initiatief van én voor Zeeuwse HRM-ers, zoals wel blijkt uit degenen die betrokken zijn bij de opstart van het netwerk:

“Iemand die je nog niet kent, maar wel lid is van het netwerk, heeft misschien goede antwoorden en adviezen voor jouw uitdagingen.”
Brenda Bosman (Vermeer)

“Door het digitale kennis-platform is het heel makkelijk om laagdrempelig een vraag uit te zetten en om iemand even snel te helpen, de juiste richting te wijzen.”
Hans Scheers (Xapax)

“Er liggen veel mogelijkheden die nu nog onbenut blijven en dat is zonde. We kunnen veel meer voor elkaar betekenen, bijvoorbeeld met het beter uitwisselen van seizoenskrachten.”
Chris van der Wel (YourSurprise)

“Ook op het gebied van trainingen kan meer worden samengewerkt. Gezamenlijke trainingsdagen kunnen makkelijker in Zeeland plaatsvinden in plaats van ver buiten de provincie.”
Dorinda Verhage (Provincie Zeeland & Werken voor Zeeland)

“Branche-overstijgende samenwerking biedt heel veel voordelen. De winst zit ‘m in het delen van elkaars kennis, expertise en ervaringen.”
Kyra van de Vrie (Zeeuwland & Zuidwest Samenwerkt).

“Je kunt hiermee heel gemakkelijk vragen stellen aan collega HRM-ers. Onderwerpen waar je zelf nog geen ervaring mee hebt, heeft een andere organisatie mogelijk al wel meegemaakt ”
Simone Sorgedrager (UWV)

“Iedereen heeft te maken met instroom, doorstroom, verzuim, werving & selectie, etc. Het brengt iedereen samen, vanuit verschillende branches, en zo kun je elkaar toch net een stapje verder helpen.”
Anniek van den Dool (Syntess Software)

“Wij gaan hiermee de HR-collega’s die de bepaalde kennis en ervaring hebben, die de antwoorden hebben op jouw vragen, makkelijker bereikbaar maken.”
Eva Jeremiasse (Eva Projecten & Advies)

“Zeeuwse werkgevers staan echt voor grote arbeidsmarkt-uitdagingen. Samenwerken en de krachten bundelen is essentieel.”
Jim Goedhart (ZeeuwseVacaturebank.nl)

Aanmelden kan gratis via deze link! 

Dit bericht delen