In Dienstverlening, Finance26 maart 20215 Minuten

Het overnametraject was het startpunt voor samenwerking

Baker Tilly “Bij de koop van Vakantiepark Duinzicht kwamen we in contact met Baker Tilly. Het was opvallend hoe prettig […]

Baker Tilly

Baker Tilly

“Bij de koop van Vakantiepark Duinzicht kwamen we in contact met Baker Tilly. Het was opvallend hoe prettig en soepel dit verliep. Voor ons, als Belgische ondernemers, was dit een belangrijk startpunt in Nederland. Met zes vakantieparken weten we wat ondernemen is, maar zakendoen in een ander land is lastig. We zijn daarbij heel goed begeleid. Zo goed, dat we sinds onze start hier in Koudekerke graag samenwerken met Baker Tilly.”

Wie Marie Fransen spreekt, hoort direct haar Vlaamse tongval. Verder valt haar gedrevenheid op en de passie voor haar vak. Samen met haar vader is zij verantwoordelijk voor de zes vakantieparken die vallen onder de Parador Groep. “Mijn grootvader startte het eerste park: Breebos bij Rijkevorsel in de Antwerpse Kempen. Na zijn overlijden maakte mijn vader serieus werk van het park en kwamen er steeds meer parken bij. Zelf ben ik nu tien jaar actief bij de Parador Groep. Met de koop van Vakantiepark Duinzicht zetten we onze eerste stap in Nederland.”

Lange dienstverleningsrelatie
Peter Huibregtse is manager MKB Accountancy & Advies bij Baker Tilly in Goes. Dit accountancy en belastingadvieskantoor is nadrukkelijk actief in de sector toerisme. De relatie met Vakantiepark Duinzicht dateert dan ook van vóór de overname door de Parador Groep. “We hadden een lange dienstverleningsrelatie met de vorige parkeigenaar en begeleidden voor hem deze overname. Vanwege de verschillende belangen hebben we het koop- en verkoop traject strikt gescheiden. Zo heeft een ander accountantskantoor het due diligence onderzoek uitgevoerd. Alles wat we deden was bovendien in nauw overleg met beide partijen. We werkten transparant en eenduidig.”

Herstructurering vakantiepark
Na de koop eind 2018 zetten Marie en haar medewerkers de eerste stappen voor een grondige modernisering en renovatie van het vakantiepark. Daarbij kun je denken aan ruimere kavels, geasfalteerde wegen, glasvezelnetwerk, moderne verhuuraccommodaties en een buitenspeeltuin. “Het ‘high-end’ kamperen heeft in Nederland een vlucht genomen. Daar leren we van. We willen onze gasten de luxe en het comfort van thuis bieden. De jaarplaatsen verhuren we en de (mobiele) Belgica Cottages erop zijn te koop, met daarbij de keuze voor eigen gebruik, gedeeltelijke of  volledige verhuur. Met gedeeltelijk verhuur heb je het beste van beiden: zelf genieten en een interessant rendement.

Alle parken digitaal boekhouden
Naast de veranderingen op het park zelf, wordt ook de boekhouding aangepakt. Zo heeft Peter het boekhoudpakket Exact Online geïntroduceerd. Marie is hierover zo enthousiast dat zij dit op alle vakantieparken geïntroduceerd heeft. Peter: “Door wat personele veranderingen nemen we nu de boekhouding over. Op elk gewenst moment kan dit weer door iemand van Parador worden opgepakt. Marie kan steeds alle facturen en betalingen inzien en digitaal goedkeuren. Dat werkt fantastisch.”  Vanzelfsprekend doet Baker Tilly nog veel meer voor Vakantiepark Duinzicht. Marie somt op: “Alle fiscale aangiftes, de loonadministratie en fiscale consulting. Als ik met iets zit, bel of app ik Peter en ik krijg vrijwel direct antwoord. Weet hij het niet, dan is er altijd een specialist die me verder helpt. Zo hebben we te maken met Belgische medewerkers die hier af en toe actief zijn. Het is fijn om dan een specialist te kunnen inschakelen, die weet hoe we dat het beste kunnen regelen. Ook fijn: ze onderhouden contact met onze Belgische accountant en houden ons bij de les. Laatst nog kreeg ik op zaterdag een appje van Peter waarin hij erop wees dat de aanvraag voor een corona-steunmaatregel de deur uit moest.”

Sterk in de toerismesector
Peter lacht en vertelt hoe graag hij bij dit vakantiepark komt. “Baker Tilly kiest voor sectorbenadering en de sector toerisme is belangrijk voor ons. Vanwege alle vernieuwingen is het hier bijzonder druk en dynamisch. We kunnen veel voor de Parador Groep betekenen. Maar we zijn evengoed betrokken bij ondernemers in de toerismesector die al langer actief zijn. Zo werken we momenteel hard aan een dashboard waarop zij de belangrijkste indicatoren in één oogopslag zien.”


Baker Tilly
www.bakertilly.nl
0113-242000
Goes

Bron: Zeeland Business magazine 1 – 2021
Fotografie: Jan de Carpentier 
Redactie: Caroline Houmes

26/3/2021

Dit bericht delen