Zeeuws Familiebedrijf van het jaar 2022

Datum2022


Tijdens de uitreiking van de Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award is HermanWines van Jean-Louis Herman en Paul Herman uitgeroepen tot Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar 2022.

In een spannende race tussen Feyter Group en Herman Wines, maakten de publieksstemmen dit jaar het verschil. Het juryrapport vanuit de drie juryleden verkozen Feyter op de eerste plek en Herman Wines op een kleine achterstand van de Feyter, op een tweede plek. Met maar liefst 60% van de bijna 3000 uitgebrachte stemmen, bracht Herman Wines uiteindelijk de winst. Uit bijna 100 nominaties waren Feyter Group, GBG en HermanWines de drie finalisten die kans maakten op de felbegeerde titel Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar. Deze bedrijven zijn geselecteerd, omdat zij als familiebedrijf veerkracht hebben getoond tijdens een steeds veranderende (economische) markt en hiermee hun flexibiliteit en innovatieve slagkracht hebben geëtaleerd.

Thema veerkracht
De genomineerden konden door middel van een vragenlijst aangeven hoe zij veerkracht hebben getoond als bedrijf en op deze manier bestaansrecht hebben weten te behouden gedurende langere periode en/of tijdens diverse economische ontwikkelingen. Dit kan zijn vanuit de afgelopen “Corona” jaren, maar ook gedurende het gehele bestaan van de organisatie. Zo leverde GBG altijd veel voor evenementen en hebben zij tijdens de Coronaperiode succesvol de omslag gemaakt naar andere producties zoals verpakkingen en gift-boxen. Wijnhandel Herman moest gedurende de lockdown zijn wijnhandel sluiten en heeft toen zelf een complete online shop opgetuigd. Binnen 2 maanden zaten zij weer op de omzet van voor Corona. En heeft Feyter Group succesvol de omslag gemaakt in het leggen van het accent op servicewerkzaamheden in plaats van alleen op de verkoop, waardoor een solide basis voor het bedrijf is gecreëerd.

Stemmen
De winnaar werd bepaald door de vakjury en de publieksstemmen. De jury bestond uit Jo-Annes de Bat (Provincie Zeeland), John Dane (HZ University of Applied Sciences) en Frank Wilthagen (winnaar in 2019).

De Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar Award wordt jaarlijks uitgereikt om een Zeeuws familiebedrijf extra in het zonnetje te zetten. De award is in het leven geroepen nadat bekend werd dat Zeeland het grootst aantal familiebedrijven van Nederland heeft en daarmee een belangrijke spil vormt voor de Zeeuwse economie. In het verleden hebben Fraanje, Paree, Omoda, Sinkegroep, TMC wonen de award in ontvangst mogen nemen en tijdens de laatste editie in 2019 was de eer aan Wilthagen. De award wordt georganiseerd door Zeeland Business B.V., Baker Tilly Goes, Adriaanse van der Weel advocaten en Van Lanschot Kempen . Vanwege Corona restricties is er de afgelopen twee jaar geen uitreiking geweest.

Sfeerimpressie van dit afgelopen event

Bekijk hier de vorige edities van Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar

Alle edities Zeeuws Familiebedrijf van het Jaar