In Personeel7 december 20221 Minuten

Employer Branding – zo krijg je meer sollicitaties

Krijg je onvoldoende sollicitaties binnen? Dagelijks adviseer ik werkgevers op het gebied van recruitment en employer branding. Een paar tips: […]

Thirza

Krijg je onvoldoende sollicitaties binnen? Dagelijks adviseer ik werkgevers op het gebied van recruitment en employer branding. Een paar tips:

Verlaag de drempel. Wees bereikbaar in de avonden en weekends en via WhatsApp. Bied de mogelijkheid om te komen kijken of mee te lopen vóór ze solliciteren. Zet een sollicitatieformulier met maximaal 5 invulvelden op je website en vraag geen cv. Ieder extra invulveld zorgt voor 5-10% afname van sollicitanten(!). Reserveer extra ruimte in je agenda om de sollicitaties persoonlijk na te bellen en wees vasthoudend. Uit onderzoek blijkt dat je mbo’ers gemiddeld 3x na moet bellen.

Vertel hoe het écht is. Een nieuwe baan is een life event; een spannende stap. Kandidaten willen een juiste keuze maken en jij kunt hen daarbij helpen. Laat jouw medewerkers vertellen over de bedrijfscultuur. Wat is leuk aan werken bij jouw organisatie? Welke uitdagingen komen ze tegen? En vergeet je vacaturetekst niet. 53% van de sollicitanten vindt de vacaturetekst te vaag. En 80% van hen oriënteert zich pas verder op een organisatie als de vacaturetekst aanspreekt.

Auteur: Thirza

www.theworkbrand.nl

Dit bericht delen