In Facilitair, Finance, Sustainability28 juni 20222 Minuten

Duurzaam pand voor groeiende Zeeuwse

Van een monumentaal pand in het Middelburgse centrum naar een gloednieuw, bijna energieneutraal gebouw aan een van de uitvalswegen van […]

Leo

Van een monumentaal pand in het Middelburgse centrum naar een gloednieuw, bijna energieneutraal gebouw aan een van de uitvalswegen van de stad. Het is een overgang, maar directeur Leo Remijn van De Zeeuwse is er blij mee. “Het pand is enorm comfortabel en biedt plaats aan ons groeiende personeelsbestand.”

Want groeien doet De Zeeuwse. “Gemiddeld komen er jaarlijks acht medewerkers bij en dat blijft voorlopig wel zo.” De reden daarvoor is simpel, zegt Leo: “De onafhankelijke assurantiekantoren in Zeeland doen liever zaken met ons dan met landelijke verzekeraars. Hoe groter, hoe meer standaardisering en digitalisering. Wij leveren maatwerk.”

De Zeeuwse heeft volgens Leo de gunfactor. “We hebben nog een buitendienst, die samen met de adviseurs de klanten bezoekt: we komen elkaar overal tegen.” En De Zeeuwse werkt voor een aantal klantgroepen die andere verzekeraars links laten liggen. “Agrariërs, de hippische sector en garagebedrijven. Die vergen veel maatwerk en daar doen we het landelijk heel goed. Wij mixen technologie met persoonlijke klantbediening.”

Daardoor is De Zeeuwse gegroeid naar een omzet van €100 miljoen en 75 medewerkers. “Daarmee groeiden we ook uit het oude pand.” De nieuwe locatie in Veldzigt is een hele verbetering. “Het is dichtbij het station, wat voor onze medewerkers belangrijk is. En het is bijna energieneutraal.” Architect Rothuizen maakte het ontwerp en trad op als hoofdaannemer. “Daarmee zijn we helemaal ontzorgd, iedereen is uitgedaagd om een innovatief duurzaam plan te maken. Het hele pand is opgetrokken uit hout, het isolatiemateriaal is vlas en het driedubbele glas isoleert niet alleen heel goed, het is ook geluidswerend.”

De energie wordt geleverd door twee warmtepompen en een dak vol zonnepanelen. “Daarbij is het binnenklimaat heel prettig door de groene planten en wie even rustig wil werken, kan in een geluiddichte kantoorruimte zitten. Het was een flinke investering, maar wel eentje voor de lange termijn. Het is een toonaangevend gebouw geworden waarmee we vooruit kunnen.”

Auteur: Liesbet Mallekoote
Fotograaf: Freddy Dierickx

Dit bericht delen