In Finance24 maart 20224 Minuten

De beste manieren om een nieuw bedrijf te financieren

Een bedrijf starten in Zeeland is spannend, maar er is één grote vraag die je meteen moet beantwoorden: hoe ga […]

Besparen
Een bedrijf starten in Zeeland is spannend, maar er is één grote vraag die je meteen moet beantwoorden: hoe ga je het financieren? Het goede nieuws is dat er tal van mogelijkheden voor zakelijke financiering zijn om uit te kiezen voor ondernemers die contant geld nodig hebben om hun activiteiten op gang te krijgen. Lees dit artikel om te leren hoe je een nieuw bedrijf kunt financieren en verken vervolgens de financieringsopties voor je Zeeuwse onderneming!

Lening

Zakelijke leningen en kredietlijnen zijn twee van de meer traditionele opties voor het financieren van een nieuw bedrijf. Het mooie van lenen is dat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. Een microlening is een goed voorbeeld ten opzichte van een persoonlijke lening, maar je kunt ook kijken naar:

  • Kortlopende leningen
  • Langlopende leningen
  • Ontwikkelingsleningen
  • Apparatuur financiering

Een ding om in gedachten te houden is dat sommige zakelijke leningen moeilijker te kwalificeren zijn dan andere, vooral als je een gloednieuw bedrijf hebt. En het kan moeilijker zijn om een ​​termijnlening van een bank te krijgen, terwijl een online geldschieter flexibeler kan zijn in het aanbieden van financiering aan nieuwe bedrijven. Een zakelijke kredietlijn kan gemakkelijker worden goedgekeurd, maar het werkt iets anders dan een lening. Onderzoek dit goed voordat je een keuze maakt tussen deze twee opties!

Spaargeld

Een goede optie voor het financieren van een startend bedrijf is geld opnemen uit je persoonlijke spaargeld, ook wel bootstrapping genoemd. Aan de positieve kant, het starten van een bedrijf met contant geld dat uit je eigen vermogen wordt gehaald, betekent dat je niet meteen schulden aangaat. Het kan in het begin moeilijk zijn om maandelijkse betalingen aan een geldschieter te doen als je nog steeds bezig bent met het genereren van een positieve cashflow. Aan de andere kant is het voor je persoonlijk riskant om je eigen geld te gebruiken voor de financiering van kleine bedrijven. Als het bedrijf niet werkt, ben je het geld kwijt dat je hebt geïnvesteerd. Afgezien daarvan kunnen je persoonlijke spaargelden je misschien alleen zo ver brengen als je niet veel vermogen heeft om uit te putten. Dan kan het zijn dat je je investering in de onderneming nog moet aanvullen met financiering uit andere bronnen.

Crowdfunding

Crowdfunding is een goede manier om geld in te zamelen van een groep individuen om je bedrijf te financieren. Er zijn crowdfundingplatforms die startups van de grond helpen en meer algemene crowdfundingplatforms die je kunt gebruiken om werkkapitaal aan te boren. Over het algemeen is het uitgangspunt hetzelfde. Je maakt een voorstel op het platform waarin je aangeeft hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor het wordt gebruikt. Investeerders bekijken je voorstel en beslissen of ze wel of niet willen investeren in je bedrijf. Sommige crowdfundingplatforms zijn gebaseerd op beloningen, wat betekent dat je in plaats van het geld terug te betalen aan investeerders, hen een beloning aanbiedt. Je bedrijf werkt bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een nieuwe product en je kunt een prototype aanbieden aan je grootste donateurs.

 

Dit bericht delen