In Juridisch, Uitgelicht7 februari 20233 Minuten

Breid je kennis uit van het insolventierecht met een cursus

Het insolventierecht is een juridische tak waarin situaties worden geregeld met betrekking tot schuldenproblematiek bij een persoon of een bedrijf. […]

Cursus Insolventierecht

Het insolventierecht is een juridische tak waarin situaties worden geregeld met betrekking tot schuldenproblematiek bij een persoon of een bedrijf. Zoom je er wat dieper op in, dan kom je termen tegen zoals faillissement, gerechtelijk akkoord, openbare verkoop en beslag leggen. Wanneer het probleem zich voordoet dat iemand diep in de schulden zit en hij/zij het zelf niet op kan lossen, komt deze persoon in de schuldsanering terecht. Al deze termen zijn onderwerpen die aan het licht worden gebracht tijdens een cursus insolventierecht.

Wil jij alles weten over de regels, eisen, verplichtingen en criteria met betrekking tot het insolventierecht? Wat schuldsanering inhoudt en hoe mensen hier weer uit kunnen komen? En wanneer er bijvoorbeeld aanspraak gedaan kan worden op een surseance? Het komt allemaal aan bod in deze cursus.

Het belang van het insolventierecht

Als je een juridisch professional bent, heb je dagelijks te maken met wet- en regelgeving. Jouw werk is om mensen, bedrijven en zaken op een zo rechtvaardige manier te benaderen. Het is daarom belangrijk om je juridische kennis up-to-date te houden door te beschikken over actuele ontwikkelingen en relevante kennis. Door middel van deze kennis kun jij personen of bedrijven advies geven over financiële zaken en deze bijstaan door de juiste begeleiding te geven waar dat nodig is. Geld is een noodzakelijk goed en iedereen heeft ermee te maken. Sommige hebben daar hulp bij nodig. Wetten en rechten zijn daarom van belang om iedereen zo gelijk mogelijk te behandelen. Jij maakt het verschil!

Leer over het insolventierecht of ontwikkel je bestaande kennis

Ben je een leek met het insolventierecht? Dat is bij OSR juridische opleidingen geen enkel probleem. Bij ons volg je namelijk een basiscursus. Tijdens deze driedaagse opleiding leg je een basis over het insolventierecht door middel van theorie maar ook praktijkgerichte cases. In de cursus wordt dus niet alleen juridische kennis behandeld, maar ook de interpretatie en beoordeling van bedrijfscijfers. Na het succesvol afronden van deze cursus ben jij in staat om in de breedste zin te adviseren over financiële situaties en insolventiekwesties.

Leer van de beste uit het werkveld

De cursus insolventierecht wordt doorgaans verzorgd door een volleerde docent uit het vakgebied. Deze expert is zelf werkzaam, of werkzaam geweest, in dit rechtsgebied en staat klaar om jou alles over dit rechtsgebied te leren. Tijdens de cursus passen docenten een interactieve aanpak toe, zodat je je kennis meteen kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Zo kun je met medecursisten sparren of discussiëren over cases die worden toegewezen.

Volg een cursus bij jou in de buurt

Juridische opleidingen worden door heel Nederland gegeven op veel verschillende plekken. Alle cursuslocaties zijn met de auto of het openbaar vervoer goed te bereiken. Dit zorgt ervoor dat een insolventiecursus voor iedereen toegankelijk is!

Dit bericht delen