In Transport & industrie, Uitgelicht27 maart 20242 Minuten

Premie autoverzekering Zeeland 17% duurder

Inwoners van Zeeland betaalden in 2023 ruim 17% meer voor hun autoverzekering ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt […]

Premie autoverzekering Zeeland duurder

Inwoners van Zeeland betaalden in 2023 ruim 17% meer voor hun autoverzekering ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden Zeeuwen nog ruim 64 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gestegen naar ruim 75 euro per maand. Inwoners van Zeeland zagen de grootste stijging in premie van alle provincies in Nederland.

Ondanks de forse stijging betalen inwoners van Zeeland niet veel meer dan de gemiddelde Nederlander. In 2023 betaalde de gemiddelde Nederlander ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dat is een kleine 2% minder dan wat Zeeuwen betaalden.

Tip! Wil jij een goedkope autoverzekering? Ga dan autoverzekeringen vergelijken en vind direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw wensen. Zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!

Autoverzekering Zeeland duurder door meer criminaliteit

Dat de autoverzekering in Zeeland, zo veel duurder is geworden, komt voornamelijk door het verhoogde criminaliteit in de regio. Autoverzekeraars kijken niet alleen naar je persoonlijke gegevens en je voertuig bij het bepalen van je premie, maar ook naar je regio. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal autodiefstallen in Zeeland is toegenomen met 25%. Dit zorgt voor een hogere premie. De vergelijkingssite legt uit dat steden met druk verkeer en een hoog percentage in criminaliteit een hogere premie krijgen van autoverzekeraars. Dit komt omdat het risico op schade hierdoor ook hoger is.

Dit bericht delen