In Blogs1 maart 20211 Minuten

‘Als we niet oppassen, worden kleinere bedrijven zo langzaam maar zeker uit de markt gedrukt’

‘Het baart me zorgen dat kleine bedrijven steeds meer in de verdrukking komen. In bepaalde gevallen gaat het om problemen […]

‘Het baart me zorgen dat kleine bedrijven steeds meer in de verdrukking komen. In bepaalde gevallen gaat het om problemen die al langer speelden, maar door corona onder een vergrootglas liggen’, schrijft Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, onder meer in zijn blog.

Het behoeft geen betoog dat met name kleine bedrijven keihard worden geraakt door de coronacrisis. We moeten voorkomen dat zij van het speelveld verdwijnen en de grote steeds groter worden.

In tal van sectoren vechten ondernemers voor hun voortbestaan. Evenementen, reizen, toerisme, kappers en anders contactberoepen, winkels, horeca, het financiële leed in de gesloten sectoren is groot en wordt met de dag groter. Ja, er zijn steunpakketten, maar die kunnen niet voorkomen dat ondernemers steeds verder in de min belanden en hun schulden zich opstapelen.

Het gebrek aan goede financiering maakt deze bedrijven kwetsbaar voor ongewenste overnames en foute geldschieters. Dat is een reëel risico. Met ongewenste overnames bedoel ik grote marktpartijen die de kleine in nood verkerende spelers voor een prikkie opkopen. Met foute geldschieters bedoel ik criminelen die in deze ondernemers makkelijke slachtoffers zien en zo hun onderwereldpraktijken naar de bovenwereld proberen te brengen.

Lees verder in deze blog!

Bron: de Ondernemer
01-03-2021

Dit bericht delen