In Personeel8 februari 20234 Minuten

Actief Werkt! Uitzendbureau Samenwerken in de haven

Met vier vestigingen in de provincie Zeeland timmert Actief Werkt! Uitzendbureau flink aan de weg. Steeds meer bedrijven en (overheid) […]

Actief Werkt! Tessa Nelis en Jesse van Rossum

Met vier vestigingen in de provincie Zeeland timmert Actief Werkt! Uitzendbureau flink aan de weg. Steeds meer bedrijven en (overheid) organisaties weten de weg naar Actief Werkt! te vinden als het gaat om flexibel inzetbaar personeel.

Actief Werkt! maakt onderdeel uit van de Actief Group, een internationaal opererende onderneming en heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de uitzendbranche. Het is een van de snelst groeiende uitzendbureaus en heeft een uitgebreid netwerk van vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Zeeland Business sprak met Tessa Nelis, manager van de vestiging in Middelburg en met Jesse van Rossum, intercedent over de ontwikkeling van de arbeidsmarkt en met name over de rol die Actief Werkt! kan vervullen voor opdrachtgevers en werkzoekenden.

‘We zijn specialist in diverse segmenten, zoals productie, haven, logistiek, procesindustrie, administratie en overheid’, aldus Tessa. ‘In Zeeland hebben we vestigingen in Terneuzen, Goes, Middelburg en ’s Heerenhoek. Vanuit de vestiging ’s Heerenhoek hebben we een dienstverlening ontwikkeld voor gemeenten en overheden gericht op het vervullen van functies binnen onder meer het sociaal domein, ruimtelijke ordening, openbare orde en burgerzaken. Zo hebben wij een partnership met de gemeenten Middelburg en Vlissingen vervolgt ze haar verhaal. ‘Voor deze gemeenten werven we kandidaten voor specialistische functies, maar ook allround functies. Door de langdurige samenwerking weten wij goed waar onze klanten naar op zoek zijn. Andere gemeenten nodigen wij van harte uit om contact met ons op te nemen. We gaan graag voor ze aan de slag!’

Jesse: ‘Er is nog steeds een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Toch weten kandidaten ons te vinden. Wij kijken namelijk verder dan het CV van een kandidaat. Onze persoonlijke benadering vanuit onze lokale vestigingen helpt ons daarbij.

Daarnaast werken we nauw samen met andere organisaties zoals het UWV en Orionis. Vanuit onze vestiging in Middelburg wordt onze rol in de haven en logistieke sector steeds groter. Bedrijven weten ons steeds vaker te vinden voor het vervullen van hun vacatures.’ Tessa: ‘We hebben een nieuw recruitmentsysteem, waarbij kandidaten bij ons in pools komen waar een klant vervolgens een beroep op kan doen.’ Jesse noemt als voorbeeld een van de successen: ‘de samenwerking met meerdere grote spelers in de haven en transportwereld in Zeeland.’ Met een van deze organisaties werven we kandidaten voor een havenklas die elke x aantal weken start. Hierbij volgen kandidaten een havenklas waarbij zij een introductieprogramma van tweeëneenhalve dag kunnen volgen met daaraan gekoppeld een examen. Na het positief afleggen van het examen mogen de starters de terminal op en in de praktijk aan de slag met een mentor en toezicht. Zo kunnen we direct starten met de theorie en deze op een veilige manier in praktijk brengen. Tessa: ‘Ook zijn er mogelijkheden om via Actief Werkt! bij een van de opdrachtgevers in vaste dienst te komen. We leiden steeds breder op, zo was het al mogelijk om bijvoorbeeld het VCA- en heftruckcertificaat te behalen. Als je naar langere en ook duurzame trajecten kijkt, dan zien we BBL opleidingen voor operators en machinebediendes’. ‘Actief Werkt! heeft een zeer gemotiveerde club aan eigen medewerkers, waarvan velen ruime ervaring hebben in de uitzendbranche. We willen graag met nog meer bedrijven in de haven onze expertise delen en samenwerken’, aldus Tessa.

www.actiefwerkt.nl | Terneuzen – Goes – Middelburg – ‘s-Heerenhoek

Auteur: Kees van ‘t Zelfde
Foto: Actief werkt!

Dit bericht delen