In Inspiratie21 april 20233 Minuten

ZIJ & ZIGZAG viert lustrum

Vrouwelijke ondernemers in Zeeland verdienen meer aandacht, vindt Elly Hilgers van ZIJ & ZIGZAG. Daarom organiseerde ze drie rondetafelgesprekken, waar […]

zij en zigzag elly hilgers

Vrouwelijke ondernemers in Zeeland verdienen meer aandacht, vindt Elly Hilgers van ZIJ & ZIGZAG. Daarom organiseerde ze drie rondetafelgesprekken, waar vrouwelijke ondernemers actuele thema’s bespraken. Het is meteen een markering van het jubileum van het ZIJ & ZIGZAG-kantoor, dat vijf jaar geleden de deuren opende.

ZIJ & ZIGZAG in Vlissingen verhuurt sinds 2018 kantoorruimtes voor vrouwelijke ondernemers. Vaak zijn de ondernemers hun kantoor aan huis ontgroeid en is er meer behoefte om werk en privé te scheiden. Ook het samen kunnen ondernemen met andere ondernemers wordt gezien als een meerwaarde. Daarnaast zijn er gratis flexplekken en kunnen vrouwelijke ondernemers er terecht voor advies, coaching, subsidies en om te netwerken.

Overzicht en verbinding
ZIJ & ZIGZAG is uniek in Zeeland, zegt coördinator en kantoormanager Elly Hilgers. “Er is duidelijk behoefte aan een plek waar vrouwelijke ondernemers kunnen werken en elkaar op een collegiale manier ontmoeten. Daarnaast organiseren we regelmatig workshops over een thema. De rode draad is altijd: hoe kan ik mijn bedrijf verder ontwikkelen. En dat is belangrijk, want ondernemers zijn de basis van de Zeeuwse economie.” Elly’s rol is vooral verbindend en adviserend. “Ik ben altijd beschikbaar voor vragen. Dat is ook waarom deze plek en het concept zo geslaagd is: er is iemand die overzicht heeft en mensen aan elkaar verbindt. Het is een prachtige rol.” Ook ondernemers die niet direct behoefte hebben aan een eigen werkruimte, kunnen bij ZIJ & ZIGZAG advies en mogelijk subsidie vragen voor de opstart, verdere groei en doorontwikkeling van een eigen bedrijf.

Te weinig zichtbaar
Ter ere van het jubileum heeft Elly een groot aantal vrouwelijke ondernemers bij elkaar gebracht om samen te discussiëren over thema’s die ondernemers op dit moment bezighouden. “Over de krapte op de arbeidsmarkt, over duurzaam ondernemen en over het thema waarom tijdig inspelen op financiële en personele kwesties bij ondernemers belangrijk is. Op deze manier willen we meer aandacht geven aan vrouwelijke ondernemers, omdat die wat ons betreft nog te weinig zichtbaar zijn. En dat terwijl het aantal vrouwelijke ondernemers de afgelopen tien jaar enorm is gegroeid. In Zeeland is nu 37 procent van de ondernemers vrouw.

Missie geslaagd
Omdat ZIJ & ZIGZAG onderdeel is van de onafhankelijke en niet-commerciële stichting ZIGZAG is er geen winstoogmerk voor de verhuur van ruimtes, het faciliteren en adviseren. Het belangrijkste doel is om meer vrouwelijke ondernemers in Zeeland letterlijk en figuurlijk meer ruimte en mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen en verder te groeien in het ondernemerschap. ZIJ&ZIGZAG blijft ook na dit eerste lustrum vrouwelijke ondernemers verbinden en faciliteren, zegt Elly. “Het zou mooi zijn als er navolging komt van ons kantoor op meer plekken in Zeeland. Dan is onze missie om nieuwe initiatieven aan te jagen helemaal geslaagd.

 

Edisonweg 8a, 4382 NW Vlissingen
T 06-54768239 | www.zigzagfonds.nl
www.kantoor-zij-en-zigzag.nl

Dit bericht delen