In Events, Innovatie, Inspiratie16 januari 20234 Minuten

Won Yip speciale gast bij uitreiking Zeeuwse PioniersPrijs

Horeca-tycoon en tv-personality Won Yip vertelt over zijn Zeeuwse achtergrond, ondernemen & pionieren. Kandidaten voor de Zeeuwse PioniersPrijs aanmelden kan […]

Won Yip

Horeca-tycoon en tv-personality Won Yip vertelt over zijn Zeeuwse achtergrond, ondernemen & pionieren.

Kandidaten voor de Zeeuwse PioniersPrijs aanmelden kan nog tot 16 januari.

Wie is dé Pionier van Zeeland? Nog een paar weken en dan is het zo ver: op zaterdag 4 februari wordt de Zeeuwse PioniersPrijs weer uitgereikt. Tot 16 januari kunnen kanshebbers worden aangemeld om mee te dingen voor de €5.000,- prijzengeld, het unieke kunstwerk en alle media-aandacht.

Dit keer is Won Yip speciale gast tijdens de uitreiking op zaterdag 4 februari. Deze uit Zeeland afkomstige horeca-tycoon, die ook bekend is van het tv-programma Dragon’s Den, kocht op 19-jarige leeftijd zijn eerste kroeg in Goes. Inmiddels is hij een van de grootste horeca-uitbaters van Amsterdam. Hij zal tijdens het event vertellen over zijn Zeeuwse achtergrond, ondernemen & pionieren.

 “We zijn heel blij dat Won Yip naar dit event van de Zeeuwse Connectie komt, want hij weet natuurlijk als geen ander wat het inhoudt om te ondernemen en pionieren. Inspirerend voor de aanwezigen en voor heel Zeeland. Mooi dat hij hiervoor tijd wil maken. En mooi om de kracht te zien van ons Zeeuwse netwerk: dat het elke keer weer lukt om via onze contacten dit soort aansprekende gasten te krijgen. En het helpt bij de twee doelen van dit event: van de daken schreeuwen welke mooie dingen er allemaal ontstaan in Zeeland én Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens terughalen naar hun provincie.”

De Zeeuwse PioniersPrijs gaat elk jaar naar de persoon of organisatie die Zeeland positief op de kaart zet en laat zien welke gave dingen er in Zeeland allemaal mogelijk zijn. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Jaar-Event van De Zeeuwse Connectie op zaterdag 4 februari, een event voor Zeeuwen van buiten Zeeland, Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en genodigden. De winnaar van de vorige editie is Q-Aviation uit Middelburg dat wereldwijd met succes opereert in de productie en verkoop van high-end verlichting voor Helikopter-platformen. Producent van Oosterschelde-zeezout Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse won de Publieksrijs. Andere eerder winnaars zijn onder meer de Kustmarathon, Ingenieursbureau Walhout Civil, Meatless, OOS International en VitroPlus.

Kandidaten aanmelden kan nog tot 16 januari via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury selecteert daarna uit alle inzendingen vijf genomineerden. Iedereen kan dan via de website stemmen en mede bepalen wie van deze vijf de uiteindelijke winnaar moet worden. De prijs wordt 4 februari in Middelburg uitgereikt tijdens een feestelijk event voor Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en Zeeuwen van buiten Zeeland.

 

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim dertienduizend Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert op te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals de Zeeuwse Vacaturebank. Zij organiseren events in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Breda) en zijn actief op diverse social media. Eens per jaar organiseert men een event in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en andere actieve en betrokken Zeeuwen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

Dit bericht delen