In Events, Innovatie, Inspiratie2 januari 20234 Minuten

Wie wint de Zeeuwse PioniersPrijs? Meld jouw favoriete kandidaten aan!

Dankzij Zeeuwse PioniersPrijs meer aandacht voor mooie Zeeuwse initiatieven. Er gebeuren veel mooie dingen in Zeeland! Die unieke ondernemingen en […]

Dankzij Zeeuwse PioniersPrijs meer aandacht voor mooie Zeeuwse initiatieven.

Er gebeuren veel mooie dingen in Zeeland! Die unieke ondernemingen en initiatieven in het zonnetje zetten en helpen met financiële ondersteuning en media-aandacht; dat is het doel van de Zeeuwse PioniersPrijs. Kanshebbers kunnen weer worden aangemeld via de website van De Zeeuwse Connectie, de initiatiefnemer van deze prijs.

De Zeeuwse PioniersPrijs gaat elk jaar naar de persoon of organisatie die Zeeland positief op de kaart zet en laat zien welke gave dingen er in Zeeland allemaal mogelijk zijn. Door alle corona-perikelen is de uitreiking een keer uitgesteld en de vorige editie werd online gehouden, maar op zaterdag 4 februari gaat het eindelijk weer live gebeuren: het Zeeuwse Connectie Jaar-Event en de Uitreiking van de Zeeuwse PioniersPrijs. Daarom kan iedereen weer de kandidaten aanmelden waarvan men denkt dat die de E5.000,- aan prijzengeld, het bijbehorende kunstwerk en alle media-aandacht zouden moeten krijgen.

“Zeeuwen zijn trots, maar zouden die trots best nog wel wat meer mogen uitdragen, vinden wij. Want er gebeuren echt zulke mooie en unieke dingen in onze provincie! We moeten dat echt meer uitdragen en van de daken schreeuwen, omdat we onszelf anders te kort doen. Daarom willen wij met deze prijs een positief Zeeland-beeld uitdragen en tegelijkertijd die mooie initiatieven steunen. Naast het prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants, is vooral de media-aandacht erg waardevol. Het heeft voor eerdere winnaars echt kansen gecreëerd en deuren geopend.” Zegt Frederik Sinke van stichting De Zeeuwse Connectie. ”En tegelijkertijd organiseren we zo een feestelijk event waarvoor veel Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens een dagje terugkomen naar hun geboortegrond.”

De winnaar van de vorige editie is Q-Aviation, een jong en sterk groeiend bedrijf in Middelburg dat wereldwijd met succes opereert in de nichemarkt van productie en verkoop van high-end verlichting voor Helikopter-platformen. Producent van Oosterschelde-zeezout Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse won de publieksrijs.

Kandidaten aanmelden kan nog tot half januari via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury selecteert daarna uit alle inzendingen vijf genomineerden. Iedereen kan dan via de website stemmen en mede bepalen wie van deze vijf de uiteindelijke winnaar moet worden. De prijs wordt 4 februari in Middelburg uitgereikt tijdens een feestelijk event voor Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en Zeeuwen van buiten Zeeland.

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim dertienduizend Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert op te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals de Zeeuwse Vacaturebank. Zij organiseren events in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Breda) en zijn actief op diverse social media. Eens per jaar organiseert men een event in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om Boomerang-Zeeuwen, Import-Zeeuwen en andere actieve en betrokken Zeeuwen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

 

Foto: martijnfincke-fotografie.nl, Martijn Fincke

Dit bericht delen