In Dienstverlening, Uitgelicht30 oktober 20245 Minuten

SEC Catering levert gezonde maaltijden op piekmomenten

Een containerschip dat wordt gelost en geladen of een installatie die een onderhoudsstop ondergaat: het zijn momenten waarop veel mensen […]

SEC Catering

Een containerschip dat wordt gelost en geladen of een installatie die een onderhoudsstop ondergaat: het zijn momenten waarop veel mensen dag en nacht aan het werk zijn. Die mensen moeten ook eten en het liefst niet elke dag shoarma. SEC Catering uit Vlissingen biedt de oplossing met verse maaltijden op elk moment van de dag. “Wij bieden een alternatief voor het ongezonde segment.”

SEC Catering werd 14 jaar geleden opgericht door René Willems en Martijn van de Woestijne. Het bedrijf is al jarenlang bekend als cateraar van bedrijfsfeesten, -lunches, jubilea en andere partijen. “Daarnaast verzorgen we op negen locaties in Zeeland dagelijks de bedrijfscatering of runnen we de bedrijfskantine,” vertelt Martijn. “Dat doen we onder meer bij enkele gemeenten, de Provincie Zeeland en bij twee vestigingen van DELTA.” Een derde tak zijn de SEC Projecten, vult René aan. “Bijvoorbeeld voor het Amerikaanse leger, dat regelmatig neerstrijkt op de terminal van Verbrugge. Daarvoor richten wij een complete keuken in, waar we enkele weken ontbijt en diner verzorgen voor tussen de 50 en 500 mensen per shift.”

Ogen geopend

Deze service, maaltijden leveren aan werknemers van bedrijven, is ontstaan in de coronatijd, vertelt René. “In die tijd zaten veel werknemers in vakantieparken op afstand door te werken. Die hebben wij anderhalf jaar lang ontzorgd met ontbijt, lunch en diner. Die service heeft ons door de coronatijd geholpen, waarin bedrijfsfeestjes en andere evenementen natuurlijk stillagen. Dat heeft ons de ogen geopend. We hebben ervan geleerd om op piekmomenten grote hoeveelheden verse maaltijden te leveren.”

Snel ter plekke

Die ervaring willen René en Martijn verzilveren, door deze service onder meer in Vlissingen-Oost uit te breiden. Martijn: “Als daar bijvoorbeeld een groot schip binnenkomt, betekent dat opeens veel werk voor veel mensen. Dat kan heel onverwacht zijn, afhankelijk van het weer en of er plek in de haven is bijvoorbeeld. Of chemische bedrijven die een onderhoudsstop doen en enkele weken veel extra personeel hebben rondlopen. Daar kunnen we op projectbasis in meedraaien. Bij onverwachte drukte kun je ons zelfs op de dag zelf bellen. Onze productielocatie in Vlissingen is dichtbij, dus we kunnen snel ter plekke zijn.”

Nachtdiensten

SEC heeft 60 werknemers in vaste dienst en 20 op uitzendbasis. “Daarmee zijn we 24 uur per dag inzetbaar, dus we draaien ook nachtdiensten”, zegt René. “We bereiden dan zoveel mogelijk overdag voor en zetten de wekker om de maaltijden te bezorgen. Daar komen we graag ons bed voor uit.” “Wij zijn erg sterk in de service die we bieden,” vult Martijn aan. “We zijn klantgericht en willen onze klanten ontzorgen, of het nu gaat om bedrijfscatering of de omlijsting van een feestelijk moment.”

Bedrijfsvitaliteit

SEC levert behalve gezonde, “en soms minder gezonde”, lunches en lunchpakketten, ook vers gekookte eenpersoonsmaaltijden, zegt René. “Warm om meteen op te eten of koud, als ze later ter plekke kunnen worden opgewarmd. Maar we kunnen maaltijden ook in buffetvorm aanleveren of een tijdelijke projectkeuken inrichten, als dat gewenst is.” Martijn: “Onze maaltijden zijn voedzaam en gezond en bereiden we zoveel mogelijk met lokale producten. Vaak vragen werknemers gewoon om aardappelen, groente en vlees. Met een salade, brood en een toetje maak je ze helemaal blij. Maar we kunnen ook aan andere wensen voldoen, zoals rijst in plaats van aardappelen, halal of vegetarisch. En natuurlijk mag het ook wel eens een guilty pleasure zijn, zoals pizza of hamburgers.” Toch merken René en Martijn dat er steeds meer vraag is naar gezondere maaltijden. “Zeker bij dit soort langlopende projecten willen mensen niet steeds hetzelfde eten. En bedrijven letten daar zelf ook steeds meer op, met het oog op bedrijfsvitaliteit.”

Vlissingen | T: 0118-475699 | www.seccatering.nl

FotograafLINDA HEMMESTekstschrijverLIESBET MALLEKOOTE

Dit bericht delen