In Transport & industrie30 januari 20243 Minuten

Nog één keer fossiel

“De bpm-vrijstelling voor bestelauto’s en bedrijfswagen verdwijnt met ingang van 2025. Dat is een overheidsmaatregel om ondernemers te stimuleren om […]

Kies nog één keer fossiel nu bpm-vrijstelling vervalt

“De bpm-vrijstelling voor bestelauto’s en bedrijfswagen verdwijnt met ingang van 2025. Dat is een overheidsmaatregel om ondernemers te stimuleren om voor elektrisch rijden te kiezen. Daaraan kleven op dit moment nog flink wat nadelen. Ons advies aan ondernemers is daarom: kies zeker nog één keer voor fossiele brandstof en doe dat uiterlijk in 2024. Dan profiteer je nog van de aantrekkelijke bpm-vrijstelling.”

Emiel en Rutger, respectievelijk vader en zoon, de Waal zijn thuis in de wereld op wielen. Hun bedrijf EDW Autolease is gespecialiseerd in zakelijke lease- en financieringscontracten voor personen- en bedrijfsauto’s, apparatuur, machines en andere bijzondere voertuigen. Zoon Maurits is vanuit Amsterdam actief binnen het bedrijf. Onder de naam EDW Finance is hij verantwoordelijk voor de financieringen in eigen beheer. Deze financiering wordt verstrekt als het niet lukt bij één van de bankpartners.

20 jarig jubileum
Twintig jaar geleden startte Emiel EDW Autolease. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een familiebedrijf met franchise vestigingen in Alphen aan de Rijn en Maassluis. “Dit jaar staat nadrukkelijk in het teken van dit jubileum. Zo reserveren we, van elk contract dat we afsluiten, een bedrag voor enkele goede doelen in Goes. Die lokale verbondenheid vinden we belangrijk”, legt Emiel uit. “Overigens, we hebben recent onze huisstijl en website laten vernieuwen. Ook hebben we onze dienstverlening verder geautomatiseerd. Daarmee zijn we klaar voor de toekomst.”

Lease en financiering
De ondernemers die EDW Autolease bedient en de voertuigen die daarbij komen kijken, variëren in grootte, prijs en aantallen. “We werken als tussenpersoon voor zzp-ers met één bedrijfswagen, maar verzorgen met evenveel plezier de lease en financiering van honderd auto’s. Eenvoudig, luxe of extra luxe; het kan allemaal. Kenmerkend is dat we hoofdzakelijk werken met universele dealers. Daarbij zorgen we voor een passende financiering en een passende bankpartner. Wat dat laatste betreft, we hebben acht partners waarbij we voor financiering kunnen aankloppen, waaronder EDW Finance”, aldus Rutger.

Goedkoper nu dan in 2025
Als het bijvoorbeeld gaat om bpm-vrijstelling voor bedrijfswagens zijn Emiel en Rutger de juiste gesprekspartners om mee van gedachten te wisselen. Zij zien momenteel nog veel nadelen om bedrijfsmatig voor elektrisch te kiezen. “Als je, met het oog op eventuele aanbestedingen, niet voor elektrisch hoeft te kiezen, dan is nog ‘een rondje’ fossiel een slimme keuze, waarmee je al snel 10 tot 30 duizend euro bespaart, vergeleken met een aanschaf in 2025.” Ook sparren ze regelmatig over de oplopende rente, waarvan sommige ondernemers terugschrikken. “Zéker bedrijfsmatig kan het interessant zijn om wél te financieren. Je houdt dan geld om je business te kunnen financieren. Geld blijft nu eenmaal schaars voor veel ondernemers.”

EDW Autolease
Westhavendijk 13
4463 AD Goes
telefoon: 0113-221502
e-mail: info@edwautolease.nl
www.edwautolease.nl

Dit bericht delen