In Sustainability, Transport & industrie27 januari 20231 Minuten

Nieuwe Sluis in Terneuzen

Om tot een betere toegang en vlottere doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer te komen (voor zowel binnenvaart- als zeeschepen), is eind […]

Nieuwe sluis Terneuzen

Om tot een betere toegang en vlottere doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer te komen (voor zowel binnenvaart- als zeeschepen), is eind 2017 gestart met de ontwikkeling van een nieuwe sluis in Terneuzen. Na de realisatie is de Nieuwe Sluis een van de grootste sluizen ter wereld. De Nieuwe Sluis is qua afmetingen vergelijkbaar met de sluizen in IJmuiden, Antwerpen en Panama.

De oplevering staat nu gepland voor Q4 van 2023
Het sluizencomplex in Terneuzen is dé toegangspoort naar Terneuzen en Gent in het havengebied van North Sea Port en verzekert voor de komende 50 tot 100 jaar de bevoorrading van de bedrijven. Zowel met de huidige goederen en grondstoffen, als met nieuwe (zoals waterstof, CO2 of voor de circulaire economie). De Nieuwe Sluis zorgt tevens voor een verbeterde scheepvaartverbinding tussen Nederland, België en Frankrijk en heel Europa. Met een tweede grotere sluis voor zeeschepen, ontstaat er een verbeterde infrastructuur. Vlaanderen en Nederland kunnen door de komst van de Nieuwe Sluis op een aanzienlijke economische impuls rekenen.

Dit bericht delen